Niske temperature mogle bi da oštete useve

Izvor: NTV.rs, 22.Jan.2016, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niske temperature mogle bi da oštete useve

U Nišu je jutros izmereno, za ovu godinu, rekordnih 13 stepeni Celzijusa ispod 0. Takve temperature bi mogle znatno da oštete ozime useve, ali je, prema oceni stručnjaka, sneg koji je prethodnih dana prekrio oranice, pao u pravo vreme i zaštitio mlade biljke od smrzavanja.
Dvadesetak centimetara snega na poljima u okolini Niša, predstavlja najbolji mogući prirodni izolator od mrazeva i niskih temperatura, tako da su usevi, kako kažu agronomi niškog Agrorazvoja, dobro >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << ušuškani i potpuno bezbedno čekaju toplije dane da nastave rast.
Meteorolozi, inače, najavljuju slične, ledene dane i za čitavu ovu, ali i sledeću sedmicu. Za sredinu naredne nedelje prognozirane su i nove snežne padavine, istina manjeg intenziteta od onih juče i prekjuče, ali i to će samo dodatno povećati pokrivač na njivama, i dodatno zaštititi useve, tako da ratari, bar za sada, nemaju razloga za brigu.

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Kod Doboja se zaledila rijeka Bosna

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Jan.2016, 11:06

DOBOJ - Oko 30 posto površine rijeke Bosne kod Doboja prekriveno je ledom koji pluta...Iz Sektora za hidrologiju Hidrometeorološkog zavoda RS-a su naveli da je do pojave ledostaja došlo zbog niskih temperatura, te vodostaja koji su u opadanju...Ova pojava je zabilježena i 2012.godine, kada je usljed...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.