Niške škole obeležile Dečju nedelju kroz niz aktivnosti

Izvor: RadioCity.rs, 11.Okt.2016, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niške škole obeležile Dečju nedelju kroz niz aktivnosti

A evo kako je to izgledalo u nekima od njih. Osnovna škola "Vožd Karađorđe" organizovala je za najmlađe učenike odlazak u Dečju biblioteku gde su imali radionicu sa crtanjem i razgovor sa bibliotekarima. Pored toga organizovane su i dve pozorišne predstave.

Učenici starijih razreda su mogli da pogledaju predstavu rađenu prema "Autobiografiji" Branislava Nušića dok su njihovi mlađi drugari gledali šarmantnu predstavu "Mućni svojom glavom" u izvođenju novosadske pozorišne >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << trupe "Trif Traf Truf".

Poslednji dan Dečje nedelje, učenici drugog razreda "Voždove", obeležili su sada već tradicionalnom prodajom polovnih igračaka, koja im je ponovo izmamila osmehe na lica.
U školi "Radoje Domanović" Dečja nedelja je obeležena takođe kroz niz za decu zanimljivih događanja. Od izložbe učeničkih radova na temu Igra, preko igara i plesa u dvorištu škole pa do predstave Lutkarskog pozorišta "Čuvari prirode čiste" za mlađe učenike. Deca su se družila  i sa kućnim ljubimcima a imala su prilike i da ugoste pesnikinju iz Niša, Violetu Jović.

Našu pažnju posebno su privukli takozvani Dani u boji. Naime, svakog dana u okviru Dečje nedelje svi učenici, nastavnici i osoblje  su u ovu školu dolazili u garderobi u određenoj boji za taj dan. Tako je od ponedeljka do petka prodefilovao kroz OŠ "Radoje Domanović": Crveni, Narandžasti, Žuti, Plavi i Zeleni Dan.

Deca su se, sasvim sigurno, uz učenje, u svojoj nedelji i lepo zabavila. U svakom slučaju svoj deci od srca želimo da što manje brigaju a što više se igraju!

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.