Niška uprava dobila privremene sekretare

Izvor: JužneVesti.com, 13.Jan.2017, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niška uprava dobila privremene sekretare

Nekada načelnici uprava, a danas, nakon izmene Statuta Grada i objedinjavanja svih uprava u jednu, sekretari sekretarijata. Sa službama i komunalnom policijom ima ih ukupno 19 i prema rečima načelnika Gradske uprave Ljubiše Janića, imenovani su privremeno, do kraja januara.

Janić kaže da oni zapravo i nisu sekretari već “lica po ovlašćenju” koja obavljaju poslove koje bi trebalo da radi sekretar.

Oni su lica po ovlašćenju i biće tu do kraja januara - >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << rekao je Janić.

Biće angažovani, kako kaže Janić, do donošenja i usvajanja određenih pravilnika i rešenja, a onda će on, kao naćelnik Gradske uprave, doneti odluku ko će u narednom periodu voditi sekretarijate.

Da li će neko da ostane od njih ili neće, o tom potom. Oni su tu samo privremeno. Novi sekretari će, kao zapošljena lica, biti samo rapoređeni na to radno mesto - kaže Janić.

Među onima koji će sekretarijate voditi do kraja meseca su skoro svi dosadašnji načelnici uprava koje su sada postali sekretarijati, a tu su i neka nova imena, jer su pojedine stare uprave podeljene, pa sada ima više sekretarijata nego uprava ranije:

Podsetimo, niški Statut izmenjen je krajem 2016, nakon 8 godina. Njime je između ostalog predviđeno da umesto 11 uprava, koliko ih je bilo do sada, postoji samo jedna sa 14 sekretarijata, 4 službe i Komunalnom policijom kao posebnom organizacijom.

Pretposlednjeg dana decembra za v.d. načelnika jedinstvene Uprave imenovan je Ljubiša Janić koji je poslednjih godina vodio Upravu za imovinu i inspekcijske poslove.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.