Niška inicijativa u akciji podsećanja nadležnih šta im je posao - na meti sve institucije

Izvor: JužneVesti.com, 10.Jul.2019, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niška inicijativa u akciji podsećanja nadležnih šta im je posao - "na meti" sve institucije

Ispred gotovo svih niških institucija, javnih preduzeća i ustanova Niška inicijativa prijavila je javne skupove od sledeće nedelje do kraja 2019. Odbornici ove grupe kažu da pripremaju “odbore za doček” kako bi postavljali pitanja i podsećali vlast da rade za građane, ali zbog faktora iznenađenja ne otkrivaju ko je prvi na redu. Pozivaju i građane da se uključe predlozima.

Pitanja i probleme građani mogu da šalju na mejl ili FB stranu Niške inicijative, a šef >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ove odborničke grupe Srđan Nonić kaže da su institucije kliničke mrtve za građane u godinama vladavine SNS.

Ideja je da usled uspavanosti svih institucija zbog političke korupcije, straha, cenzure i udvorištva, mi kao građani podsetimo usnule institucije da su one tu zbog nas. Ovim potezom svi činovnici, političari i radnici koje plaćamo mi iz budžeta biće podsećani kad treba, koje stvari treba da se rade i u čijem interesu - navodi Nonić.

Sam, sa ostalim odbornicima Niške inicijative ili simpatizerima, Nonić planira da poziva na odgovornost sve nadležne u gradu.

Nemamo reakcije nadležnih ni na jednu stvar od interesa za grad. Ni mediji, ni fažizam, ni korupcija, ni primena zakona, ni odgovornost njih ne zanima. Vi ste gospodo svi krivi zajedno, pa ćete svi zajedno biti posećeni u jednom trenutku i pitani za stvari iz vašeg domena. Ovaj nerad i javašluk mora da stane - napominje Nonić.

Na spisku institucija ispred kojih su prijavljeni skupovi nalaze se sva javna preduzeća, sekretarijati, gradske Opštine, pravobranilaštvo, ali i Biblioteka, Niški kulturni centar, Simfonijski orkestar i Dečiji kulturni centar, između ostalih.

Ovom prijavom, koja obuhvata i Obrenovićevu ulicu, Nonić kaže otklanja pravno-formalne mogućnosti da bude sprečen da pravi skupove ispred institucija. Akcija počinje 17. jula.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.