Niška humanitarka dobija svoj kutak

Izvor: JužneVesti.com, 17.Okt.2016, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niška humanitarka dobija svoj kutak

Iako godinama traži zatvoreni prostor za svoj humanitarni rad, Marina Adamović koja u teškim uslovima u Obrenovićevoj ulici sakuplja dobrovoljne priloge za bolesnu decu i mlade, dobiće “krov nad glavom” kako joj je, nakon što je razgovarala sa premijerom Srbije, obećao predsednik Opštine Medijana Milan Krstić.

Adamovićeva je više puta i javno tražila svoje mesto u centru grada u kojem bi u hladnim zimskim danima prikupljala novac za one kojima je najpotrebniji, a >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Krstić kaže da on i njegovi saradnici nisu ni znali da se Marina obraćala ovoj Opštini prošle godine tražeći manji montažni objekat kao zaštitu za svoj humanitarni rad na ulici.

U Opštinu je pozvana tek pošto se požalila premijeru Srbije Aleksandru Vučiću.

Morali smo da uzmemo Marinin zahtev, da odemo u Zavod za urbanizam i pokrenemo inicijativu da se on reši. Da li će to značiti novi razmeštaj manjih montažnih objekata, ucrtavanje nove lokacije ili nešto drugo, nevažno je - rekao je Krstić.

On se Adamovićevoj izvinio što je tako dugo čekala na pomoć i obećao da ovakvih propusta u Opštini Medijana više neće biti.

Žao mi je što je tako. Izvinite, izvinite i opet izvinite Marina! Mnogo sam ljut, jer to nije urađeno, ljut sam jer mi je načelnik uprave rekao da je to moglo da se uradi lako. Pa zašto nije urađeno? - zapitao se Krstić pred Adamovićevom i obećao da će Marinu na sledećoj sednici veća predložiti za najveće opštinsko priznanje “Dukat Medijane”.

Marina Adamović, koja godinama i po kiši i po suncu prikuplja novac za decu iz cele Srbije kojima je on neophodan za lečenje i skupe operacije kaže da ne zna broj onih kojima je pomogla, ali da o tome svedoči njena zahvalnost koja stiže preko poruka, mejlova i društvenih mreža.

Neću odustati nikada. Biću najsrećnija kada za svoj humanitarni rad budem imala “krov nad glavom” jer ću onda moći duže i više da radim za druge. To je život, to nije humanost - rekla je u razgovoru sa Krstićem ova hrabra žena koja je i sama u kolicima.

Podsetimo, Marina je juna prošle godine tražila od Opštine Medijana da joj dozvoli postavljanje skloništa u Obrenovićevoj ulici koje bi olakšalo njen rad, na šta su joj iz Opštine odgovorili da u pomenutoj ulici nema mogućnosti za postavljanje takvog objekta.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.