Niška glumica nagrađena na međunarodnom festivalu u Severnoj Makedoniji

Izvor: JužneVesti.com, 30.Maj.2023, 09:18

Niška glumica nagrađena na međunarodnom festivalu u Severnoj Makedoniji

Na jubilarnom 60. Dramskom festivalu (DAF) u Kočanima, u Severnoj Makedoniji, glumica niškog Studentskog kulturnog centra Anđelija Mirović osvojila je nagradu za najbolju žensku ulogu. Nagrađena je za rolu Natalije Stepanovne u predstavi Prosidba.

Komadi Prosidba i Medved rađeni su po motivima dela Antona Pavloviča Čehova, pretočeni su u jednu predstavu, u režiji Meta Jovanovskog, a u izvedbi Akademskog pozorišta SKC Niš.

foto: SKC NišAnđelija >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kaže da joj je fokus bio isključivo na igri i da je bila iznenađena kada su joj javili da je baš ona dobila nagradu.

Priznanje mi znači, naravno, pre svega sam zahvalna mom reditelju Meti Jovanovskom, koji mi je pružio priliku, poverenje i dao punu slobodu u stvaranju lika - navodi glumica.

Dodaje da je uloga u toj komediji za nju bila veliki izazov, jer je do sada igrala samo drame.

Želela sam da Natalija Stepanovna ima dosta nijansi kao lik i mislim da sam uspela da to i stvorim - kaže Anđelija.

foto: SKC NišIz Akademskog ističu da Prosidba i Medved prikazuju raznolike likove - ljude iz naroda, stamene, srčane, one koji se bore i zalažu za sebe, ljude oko sebe i ono što imaju.

Inače, 60. po redu DAF počeo je 22, a trajao je do 27. maja. Nastupili su ansambli iz Srbije, Hrvatske, Severne Makedonije i Turske.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.