Niška Vojna bolnica dobila multislajsni skener koji manje zrači

Izvor: JužneVesti.com, 28.Sep.2022, 14:17

Niška Vojna bolnica dobila multislajsni skener koji manje zrači

Vojna bolnica u Nišu dobila je skener koji bi trebalo da omogući da pacijenti brže i uz manje zračenja dobiju potrebne rezultate. Ministar odbrane Nebojša Stefanović rekao je tom prilikom da se traži način kako da bi i civilni osiguranici mogli da se leče u vojnim ustanovama.

Taj multislajsni skener je, između ostalog, namenjen snimanju kostiju, grudnog koša, karlice, glave, krvnih sudova i stomaka.

Drago mi je, pre svega, da vojno zdravstvo razmišlja o tome >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << da kada kupuje novu opremu to bude nešto najsavremenije u svetu. Niš danas dobija, jeste da je to formalno vojna bolnica, ali faktički je ovo za čitav jug Srbije jedan novi 128-slajsni skener, koji će omogućiti pacijentima da u najkraćem mogućem roku, sa što manjim zračenjem, dobiju vrlo jasne dijagnostičke rezultate - navodi Stefanović.

Ministarstvo se, kako kaže, trudi da pomogne zaposlenima u niškoj Vojnoj bolnici i omogući im da rade sa najkvalitetnijim instrumentima, opremom i uređajima.

Tražimo način da prevaziđemo različite izazove, tražimo administrativni način kako da omogućimo da i civilni osiguranici, jer je ovo je, pre svega, za vojne osiguranike, ali kako da i civilni osiguranici mogu da se leče u svim vojnim ustanovama - objašnjava ministar.

Gradonačelnica Dragana Sotirovski smatra da bi mogućnost da se civilni osiguranici leče u Vojnoj bolnici bila važna za Niš, koji nema sekundarnu zdravstvenu zaštitu, kao i da bi to unapredilo kvalitet i efikasnost lečenja građana.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vojna bolnica Niš dobila novi multislajsni skener

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Sep.2022

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović obišao je danas Vojnu bolnicu Niš za čije potrebe je nabavljen novi multislajsni skener. On se zahvalio vojnim lekarima i medicinskim tehničarima danonoćnoj borbi za zdravlje pacijenata i izrazio zadovoljstvo zbog opremanja niške vojne...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.