Niška Toplana produžava grejnu sezonu zbog najavljenog zahlađenja

Izvor: JužneVesti.com, 16.Apr.2024, 11:33

Niška Toplana produžava grejnu sezonu zbog najavljenog zahlađenja

Kako će, prema vremenskoj prognozi, već sutra temperatura pasti za 15 do 20 stepeni i biti znatno hladnije, iz Gradske toplane Niš su odlučili da od srede opet pokrenu grejanje i produže grejnu sezonu za 6 do 7 dana.

Kako najavljuju iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda, već po podne se očekuje kiša i postepen pad temperature, dok će u sredu, 17. aprila, biti osetno hladnije i mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima koji će na jugu i jugoistoku Srbije biti praćeni >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i grmljavinom i lokalno većom količinom padavina.

Do kraja sedmice očekuju se dnevne temperature ispod proseka za ovo doba godine, u većini krajeva od 12 do 16 °S, sa čestom pojavom kiše i lokalnih pljuskova, dok će na visokim planinama jugozapadne i južne Srbije povremeno padati sneg - navode iz RHMZ-a.

Iako je grejna sezona zvanično završena 15. aprila, direktor niške Toplane Predrag Milačić navodi da su odlučili da je produže.

Na osnovu trenutnih vremenskih prognoza, kojima je najavljeno znatno zahlađenje, od srede 17. aprila se nastavlja isporuka toplotne energije. Očekujemo da ovaj produžetak sezone potraje 6 do 7 dana - kaže Milačić.

On navodi da će nastaviti da prate vremenske prognoze i da se ponašaju u skladu sa njima.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Sutra zahlađenje i do 20 stepeni, tokom dana kiša

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Apr.2024

U Srbiji će sutra biti osetno hladnije, uz pad temperature za 15 do 20 stepeni u odnosu na prethodni period, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.