Niška Studentska poliklinika otvara poseban deo objekta za studente sa respiratornim smetnjama

Izvor: JužneVesti.com, 18.Okt.2021, 12:38

Niška Studentska poliklinika otvara poseban deo objekta za studente sa respiratornim smetnjama

Zbog povećanog broja studenata koji se u nišku Studentsku polikliniku javljaju sa respiratornim smetnjama, ali i zato što sve više njih dolazi u Niš zbog ispita, predavanja i upisa, tokom ove nedelje biće otvoren poseban objekat pri ovoj ustanovi, kaže direktor Radomir Pešić. To neće biti kovid ambulanta, ali će biti primenjivane veće mere zaštite.

Objekat će biti otvoren uz konsultacije i saglasnost Instituta za javno zdravlje u Nišu, ističe Pešić i dodaje da >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je sličan objekat već bio otvoren u sklopu Studentske poliklinike, pa napominje da to nije ništa neobično.

Oktobra se studenti vraćaju u Niš. U toku su ispiti, upisi, povećana je frekvenca njihovog boravka u Nišu i samim tim je očekivano da dođe do povećanja broja studenata koji su suspektni na respiratorne infekcije. Ovo formiramo zbog toga - navodi Pešić.

Kaže da broj studenata koji se tokom dana jave sa respiratornim tegobama varira, ali da se prosečno javi do petoro njih.

Tokom vikenda se mnogo manje javljaju, ali ima pojedinih dana kada se u većem broju javljaju. Imamo do petoro dnevno, ali dosta suspektnih šaljemo na dalju obradu u Dom zdravlja. Radimo uz njihovu asistenciju jer oni imaju rendgen aparat. Opšta služba je na vreme primetila da se povećava broj studenata koji se javljaju sa respiratornim smetnjama i samim tim smo pristupili ovoj fazi - objašnjava Pešić.

Prema njegovim rečima, osim antigenskih testova ubuduće će se u Studentskoj poliklinici raditi i PCR testovi.

Što se tiče vakcinacije studenata protiv kovida, i dalje stoji punkt u objektu ove ustanove na Bulevaru Zorana Đinđića, ističe Pešić i dodaje da su sada dostupne i vakcine protiv sezonskog gripa.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.