Niška Opština Medijana kupuje 5 pametnih klupa za oko 10.600 evra

Izvor: JužneVesti.com, 09.Nov.2023, 10:42

Niška Opština Medijana kupuje 5 pametnih klupa za oko 10.600 evra

Pet parkovskih klupa sa solarnim panelom, punjačima za telefone, modemom za internet i reklamnim panelom Opština Medijana platiće oko 10.600 evra. Tačna lokacija klupa, kako je istaknuto, tek će biti utvrđena, ali bi trebalo da se ona postave u školama da bi bile “svojevrsno mesto okupljanja đaka”.

Građani bi trebalo da dobiju pet klupa u parkovima, sa dva punjača za mobilne telefone u obliku USB portova i dva USB kabla, tip C. Klupa će imati i modem za internet na >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << koji će moći da se poveže pet osoba, brzina je 4G, a domet do 10 metara.

Klupa sadrži i 4G modem za internet, kao i reklamni panel sa unutrašnje strane sa LED osvetljenjem. Klupa ima i jednodelni sedalni deo od drveta. Konstrukcija klupe: Visina 220 centimetara, ukupna dužina 150 centimetara, širina 45 centimetara. Izrada od lima debljine 1 milimetar sa ojačanjima. Na zadnjem delu vrata za pristup elektronici. Iznad klupe solarni panel jačine 70W, u donjem delu baterija 9ah, regulator napona i modem - piše u tehničkoj dokumentaciji.

Drveni deo za sedenje trebalo bi da bude dužine 130 centimetara.

Tačne lokacije nisu navedene jer je istaknuto da će se one odrediti prilikom obilaska terena, ali piše da bi pametna klupa trebalo, pre svega, da se nađe u školama i da doprinese razvoju digitalnih kompetencija đaka, komunikaciji i saradnji.

Zahvaljujući solarnoj energiji, klupa može da bude svojevrsno mesto okupljanja đaka u školskom dvorištu. Pored mogućnosti punjenja telefona i istovremenog povezivanja na internet, ona učenicima omogućava pristup edukativnoj platformi, sa lekcijama, testovima znanja, igrama i drugim zanimljivostima - piše u dokumentaciji.

Ukupna procenjena vrednost bez PDV-a je 1.250.000 dinara, što je oko 10.680 evra. To znači da će jedna klupa biti plaćena oko 250.000 dinara bez PDV-a.

Rok za podnošenje prijava na tender je 17. novembar.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.