Niška Medijana među najskupljim opštinama u Srbiji po cenama novoizgrađenih stanova

Izvor: JužneVesti.com, 17.Mar.2024, 13:50

Niška Medijana među najskupljim opštinama u Srbiji po cenama novoizgrađenih stanova

Osim beogradskih opština, gde su najveće cene novih stanova u Srbiji, po visokim cenama su se izdvojila još 5 mesta u Srbiji, među kojima je i niška opština Medijana. U ovoj opštini je u 2023. godini prosečna cena stanova u novogradnji bila nešto veća o 1.500 evra, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku.
Prema podacima Zavoda za statistiku, prosečna cena stanova novogradnje u Srbiji u drugom polugodištu 2023. godine bile je 207.103 dinara.
Najniža cena bila u Bujanovcu - 48.344 dinara, odnosno nešto više od 400 evra po kvadratu, dok je najveća bila u beogradskoj opštini Savski venac - 495.981 dinar, odnosno nešto oko 4.200 evra po kvadratu.
Posmatrano prema opštinama, najviše...

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.