Niška Mediana ponovo kupuje korpe za pseći izmet, parkovske klupe i kante za otpatke

Izvor: JužneVesti.com, 26.Jan.2024, 09:43

Niška "Mediana" ponovo kupuje korpe za pseći izmet, parkovske klupe i kante za otpatke

Tri meseca od poslednje kupovine, JKP Mediana planira da nabavi još 10 korpi za pseći izmet, 27 parkovskih klupa i 10 kanti za otpatke sa pepeljarom. Za nabavku “urbanih mobilijara” Mediana ovog puta planira da izdvoji 3 miliona dinara.

"Mediana" raspisala tender; foto: Vanja Keser Mediana traži firmu od koje će kupiti sivo-crne korpe za pseći izmet koje se sastoje od kućišta korpe, nosača korpe i uloška korpe.

Kućište je zatvoreno >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << pocinkovanim čeličnim limom kako na gornjoj površini kućišta, tako i na dnu kućišta. Prednja vrata su mobilna, otvaraju se zakretanjem ka napred do projektovanog graničnika sa prethodnim otključavanjem brave pomoću ključa. Na prednjim vratima je, u gornjem delu, pozicioniran otvor za ubacivanje psećeg izmeta, sa poklopcem izradjenim od nerdjajućeg čelika, a koji se nakon odlaganja otpada vraća u prvobitni položaj - navode u tenderu.

Zahtevaju da llivene parkovske klupe sa naslonom budu izrađene u baroknom stilu.

Sedište i naslon su izrađeni od štafli tvrdog egzotičnog drveta iroko, bez prslina, zaceplina, ulegnuća i oštećenja, vidljivih čvorova i pravih, bez uvijanja i deformacija, fino obrađenih, zaobljenih ivica - piše u dokumentaciju.

Kako navode u tenderu, kante za otpatke sa pepeljarom treba da se sastoje od stuba, odnosno nosača kante, korpe za otpatke i uloška korpe za otpatke, da budu u crnoj mat boji, a čelični delovi moraju biti toplo cinkovani ili pocinkovani i plastificirani u boju po izboru naručioca.

Procenjena vrednost za nabavku “urbanih mobilijara” je 3.000.000 bez pdv-a, odnosno oko 25.500 evra. Rok za podnošenje prijava je 5. februar.

Sličnu nabavku, Mediana je imala septembra 2023. godine i tada je od firme Korali iz Kraljeva za skoro 8 miliona dinara kupila tri korpe za pseći izmet, 30 livenih parkovskih klupa, 30 kanti za otpatke sa pepeljarom, 98 metara ograde, dve obične klupe, 12 barikadnih stubova sa lancima i dve info-table.

Ta firma dobijala je Medianine tendere i ranije - 2020. godine za kante, klupe, pepeljare i žardinjere, 2022. za mobilijare u novom parku kod Delte i za podzemne kontejnere, a ove i prošle godine za rezervne delove za podzemne kontejnere.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.