Niška Mediana plaća sistem za praćenje svojih vozila 25.000 evra firmi iz Beograda

Izvor: JužneVesti.com, 11.Jan.2024, 11:48

Niška "Mediana" plaća sistem za praćenje svojih vozila 25.000 evra firmi iz Beograda

Beogradskoj firmi Mobile Solutions niška JKP Mediana platiće više od 25.000 evra GPS sistem za praćenje 85 službenih vozila, koji će omogućiti i identifikaciju vozača, informacije o kretanju i mirovanju vozila, kao i o potrošnji goriva, prikaz putanje, evidenciju korisnika, pretraživanje po kućnim brojevima i dodelu radnih naloga radnicima na terenu. Rok za puštanje sistema u rad je 15 dana od potpisivanja ugovora.

Firma Mobile Solutions jedina se >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << javila na tender i ponudila cenu jednaku procenjenoj vrednosti - 2,5 miliona dinara, odnosno 3 miliona sa PDV-om.

Njen zadatak biće da instalira GPS sistem, koji će omogućiti praćenje vozila Mediane i obuhvatati sistem za izdavanje radnih naloga na terenu, modul za evidenciju komunalne opreme i modul za evidenciju korisnika usluga.

Garantni rok za kompletan sistem mora da bude najmanje godinu dana, a obaveza Mediane, kako je istaknuto u odluci o dodeli ugovora, jeste da obezbedi beogradskoj firmi pristup svojoj IT infrastrukturi.

Takođe, istaknuto je da firma mora da ima licencu za korišćenje WMS veb servisa sa prikazom digitalnog ortofoto snimka gradskog područja, ne starijeg od 2018. godine.

Sistem će moći, između ostalog, da daje uvid u pređeni put, prosečnu brzinu, prosečnu prekoračenu brzinu, utrošak goriva, informacije o početku i završetku vožnje i trajanje rada motora.

Nakon puštanja sistema u rad, ponuđač je dužan da održi prezentaciju novih i izmenjenih funkcionalnosti, kao i obuku za 3 polaznika koji će biti zaduženi za rad u sistemu - navode iz JKP Mediana.

Obaveza Mobile Solutions-a biće i da za 70 mobilnih uređaja omogući aplikacije za sve funkcionalnosti.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.