Niška Infektivna klinika samo ambulanta dok ne završe razvod gasova i srede kanalizaciju

Izvor: JužneVesti.com, 28.Avg.2020, 11:54

Niška Infektivna klinika samo ambulanta dok ne završe razvod gasova i srede kanalizaciju

Razvođenje medicinskih gasova na Klinici za infektivne bolesti u Nišu, koje su još pre više od decenije tražili lekari, konačno bi trebalo da bude urađeno, jer Klinički centar traži izvođača za taj posao. Rok da se ponuđači jave ističe za 4 dana, a najavljeno je i rešavanje problema kanalizacije i dok sve to ne bude završeno Infektivna klinika će biti samo ambulanta. Međutim, tačan rok kada se vraća normalnom radu iz KC ne preciziraju.

I tokom prethodnih epidemija >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << su lekari Infektivne u Nišu ukazivali da je neophodno da klinika ima centralni razvod gasova.

O tome su pisali i par dana pred izbore kada je zbog porasta broja obolelih od korone bilo "previše" pacijenata koji su ležali u običnim bolesničkim sobama. Aparati su bili priključeni na boce sa kiseonikom, koje su medicinske sestre i tehničari bili prinuđeni da "kotrljaju" po klinici.

Odbijani su više puta sa različitim obrazloženjima, pa uslovi lečenja zato nisu bili adekvatni, ali je konačno odlučeno da ti problemi budu rešeni u epidemiji virusa korona. Zato je pre skoro tri nedelje stacionar Infektivne klinike zatvoren i radi samo ambulanta. Dok se ne završe radovi biće samo trijažna ambulanta; foto: Vanja Keser

Deo radova je započet, deo čekamo da počne, za sada nemamo rok, očekujemo od ponuđača da kažu koliko će to da traje - kaže direktor Miodrag Vrbić.

Klinički centar je nekoliko dana nakon zatvaranja klinike raspisao javnu nabavku za razvod medicinskih gasova, a rok za ponuđače ističe 31. avgusta.

Procenjena vrednost radova sa PDV-om je 4 miliona dinara, a rok za završetak 15 dana.

Rok za izvođenje radova je maksimalno 15 dana od dana (datuma) zaključenja ugovora, od čega je maksimalno 5 dana za rad instalacija u objektu u skladu sa mogućnostima Klinike (zbog procesa rada) da omogući rad na izradi unutrašnjih instlalacija - piše u tenderu.

Pored ovih radova najavljeno je i rešenje problema vodovoda i kanalizacije na Infektivnoj klinici, o čemu su lekari takođe govorili, ali iz Kliničkog centra nisu precizirali kada će i ko to raditi.

Takođe nisu odgovorili na pitanje do kada očekuju da Klinika za infektivne bolesti, jedna od najvažnijih tokom epidemije, bude samo trijažna ambulanta, a to zavisi od izbora izvođača i mogućih žalbi na sproveden tender koji je još u toku.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.