Nišavski okrug učestvuje u projektu prekogranične saradnje IPA2 (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 22.Jul.2015, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nišavski okrug učestvuje u projektu prekogranične saradnje IPA2 (VIDEO)

Niš i Nišavski okrug potpuno su pripremljeni za eventualne požare i nestašice vode koje prete celoj zemlji zbog tropskih vrućina koje su pogodile ceo region. Nadležni u okrugu ističu da se nadaju da će Nišlije uvažiti apele i poštovati procedure u ovakvim situacijama, ali da će i ukoliko dođe do neželjenih situacija, reakcija biti pravovremena i efikasna.
Iako se za poslednjih desetak dana, zbog ekstremno visokih temperatura u Srbiji dogodilo na destine požara, Nišavski >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << region za sada na svu sreću nije imao većih problema. Nadležni u lokalnoj samoupravi ističu da su sve relevntne službe dobro pripremljene, ali ujedno i podsećaju građane da slede uputstva i ne ugrožavaju ni svoj, ali ni tuđe živote.
Osim odlične saradnje sa Rusima i srpsko- ruskog humanitarnog centra koji reaguje u svim vanrednim sitacijama, iz Nišavskog okruga najvljuju i nastavak prekogranične saradnje sa Bugarskom, sa kojima će preko projekata i uz pomoć sredstava EU podstaknuti razvoj regiona.
Projekat prekogranične saradnje IPA2 trajaće do 2020.godine, a prema rečima Cvetkovića učestvuje 7 okruga i 7 opština, a prema prvim podacima za tu namenu biće odvojeno28 miliona.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.