“Niš, moj grad”: Ograda na Bulevaru Nemanjića je ruglo i ograničava slobodu

Izvor: JužneVesti.com, 07.Avg.2022, 13:08

“Niš, moj grad”: Ograda na Bulevaru Nemanjića je ruglo i ograničava slobodu

Nova ograda postavljena duž Bulevara Nemanjića u Nišu sporna je za odbornike koalicije “Niš, moj grad”, jer smatraju da predstavlja ruglo, da asocira na Berlinski zid i ograničavanje slobode i da je prioritetnije sanirati nebezbedne pružne prelaze. Traže da istražni organi provere čija je to ideja i da li se tu neko “ugradio”.

Odbornici te koalicije pitaju da li je time neko hteo da podeli grad na istočni i zapadni. Kažu da ograničava slobodu, kao i da je važnije >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << obezbediti pružne prelaze jer, kako kažu, tamo ljudi ginu.

Da li je sprovedena javna nabavka, koliko to košta? Da li su se uopšte rukovodili time da ova ograda predstavlja ruglo u našem gradu? Ukoliko im je cilj bio bezbednost naših sugrađana i učesnika u saobraćaju, da li je mogla neka niža ograda? Šta želi vlast ovim da postigne? Ili nam možda ovako poručuju da imamo zarobljene institucije i medije jer ova ograda asocira na to - pita odbornik Miodrag Stanković.

Dragoslav Ćirković iz koalicije “Niš, moj grad” pita da li će i u drugim delovima grada da bude postavljena slična ograda i smatra da je to suprotno interesima građana, dok Svetlana Radovanović iz te koalicije ističe da je samo trebalo rekonstruisati postojeću ogradu.

Zbog bezbednosti Nišlija jeste potrebna ograda, prirodna ili cvetna, ali ovakva ograda ove dužine naružila je naš kraj - zaključuje Radovanović.

Pitaju u čijem je interesu ograda visoka oko dva metra postavljena i traže da to utvrde istražni organi.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.