Niš dobio prvu servisnu stanicu za bicikle

Izvor: JužneVesti.com, 08.Sep.2022, 14:29

Niš dobio prvu servisnu stanicu za bicikle

Servisna stanica za bicikle postavljena je na Bulevaru Svetog cara Konstantina u Nišu, kod tržnog centra Stop Shop. Sadrži stalak, pumpu i neophodan alat, a Vladan Antić iz Udruženja biciklista “Karavan tim” kaže da je u planu makar još jedna takva u gradu.

"Parking servis" postavio stanicu; foto: Udruženje biciklista "Karavan Tim"To udruženje je i došlo do ideje da Niš dobije prvu takvu stanicu, dok Beograd i Novi Sad, kako navodi Antić, već imaju dvocifren >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << broj.

To je odlična stvar za bicikliste jer stanica sadrži sav alat neophodan za brzo servisiranje bicikla. Izabrali smo lokaciju kod Stop Shop-a jer smatramo da je trenutno najfrekventnija i najpristupačnija biciklistima. Stanica je pokrivena kamerama jer nam je važna i bezbednost. Iskreno se nadamo da će opstati - kaže Antić.

Korišćenje je potpuno besplatno. Stanica sadrži stalak za bicikl, pumpu, set ključeva, set šrafcigera i sve ostalo što je potrebno.

Stanica je donacija emisije “Biciklom kroz Srbiju”, koja je snimana nedavno, krajem jula, čiji je autor Tamara Grujić, kao i kompanije Wiener Stadtische, kao njihovih sponzora. Ideju je podržao i sam Grad, a JKP Parking servis je bilo zaduženo za postavljanje i obeležavanje stanice - navodi Antić.

Ističe da je već u planu još jedna, da tačna lokacija još nije određena, ali da će verovatno biti kod tržnog centra Delta planet.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.