Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Izvor: JužneVesti.com, 27.Mar.2024, 16:20

Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Kancelarija Agencije za sprečavanje korupcije otvorena je u Nišu, pa građani sada ne moraju da idu u Beograd da bi prijavili javnog funkcionera za kog imaju dokaze da je prekršio zakon. Gradonačelnica Dragana Sotirovski poziva sve koji sumnjaju da funkcioneri rade protivzakonito da ostave podnesak i kaže da je otvaranje kancelarije dokaz da se gradska vlast ne plaši Agencije.
Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) je u 2023. godini podnela 170 zahteva za prekršajne postupke, najveći broj zbog toga što funkcioneri izveštaje o imovini i prihodima nisu podnosili u propisanom roku ili zato što su oni bili netačni i nepotpuni.
Gradonačelnica uručila poklon direktoru Agencije; foto: JV / Tamara RadovanovićDirektor...

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.