Niš dobija austrijski konzulat? (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 04.Feb.2015, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš dobija austrijski konzulat? (VIDEO)

Niš bi za nekoliko meseci mogao da dobije austrijski konzulat, što će omogućiti bolju saradnju sa ovom zemljom, pre svega u oblasti ekonomije, kulture i sporta, rekao je gradonačelnik Niša Zoran Perišić.
Ambasador Austrije Johanes Ajgner takođe je potvrdio da je Niš važan grad za širenje dobrih odnosa sa Srbijom.
Za nekoliko meseci mogao bi da bude poznat kandidat za počasnog konzula Austrije u Nišu. Ovo bi bio 5. konzul u gradu. Zahvaljujući ovoj instituciji >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << mogla bi da se uspostavi bolja saradnja sa Austrijom i privuku investitori, rekao je gradonačelnik Niša.
Mnogo Nišlija živi i radi u Austriji, pa postoji ideja da se uspostavi avio-saobraćaj na relaciji Niš-Beč ili Niš-Bratislava, odakle bi Nišlije takođe brzo stizale do Austrije.

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PRUŽENA RUKA PRIJATELJSTVA: Austrija otvara počasni konzulat u Nišu!

Izvor: Telegraf.rs, 04.Feb.2015

Austrija će za nekoliko meseci osnovati počasni konzulat u Nišu – najavio je ambasador ove zemlje Johanes Ajgner koji se danas susreo sa gradonačelnikom Niša Zoranom Perišićem. - Nakon dolaska u Srbiju na mesto ambasadora, prvi grad koji sam posle Beograda posetio bio je baš Niš, pa mi je...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.