Niš bi trebalo da dobije novo gradsko osvetljenje i lampione kroz javno-privatno partnerstvo

Izvor: JužneVesti.com, 04.Apr.2019, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš bi trebalo da dobije novo gradsko osvetljenje i lampione kroz javno-privatno partnerstvo

Niške ulice, trgovi, staze i parkovi bi od sledeće godine, kako kaže pomoćnik gradonačelnika Miloš Milošević, trebalo da dobiju LED osvetljenje i nove lampione. Ovo će, dodaje, biti sprovedeno nakon što novoformirani Radni tim, na čijem je čelu Milošević, izanalizira i napravi projekat za javno-privatno partnerstvo, a Grad sprovede tender.

LED svetiljke rekonstruisanog sistema će, kaže Milošević, omogućiti bolju ravnomernost osvetljenosti saobraćajnica, parkova >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i šetačkih staza, pritom postižući dodatne uštede u energiji.

Rekonstrukcija se odnosi na ceo grad. U centru Niša će većina svetiljki biti zamenjena LED rasvetom, osim nekih funkcionalnih parkovskih svetiljki koje će biti restaurirane i kojima će se zameniti izvor svetlosti - rekao je Milošević.

Javno-privatnim partnerstvom za rekonstrukciju niškog osvetljenja baviće se šestočlani Radni tim formiran sredinom marta, a na čijem je čelu Milošević. Njihovo zaduženje, kaže on, ima zadatak da razvije studiju izvodljivosti za “upliv” privatnika u ovu sferu.

Predlog projekta treba sadržati tehno-ekonomsku analizu postojećeg i budućeg stanja javnog osvetljenja u gradu i mesnim zajednicama. Komisija za javno privatno partnerstvo i koncesije daje mišljenje i ocenu da li je konkretni projekat u javnom interesu i da li se može realizovati u formi javno-privatnog partnerstva - kaže Milošević.

Javna nabavka se, dodaje, planira za kraj ove godine, a implementacija bi trebala biti završena tokom prve polovine iduće.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.