Izvor: B92, 17.Jun.2008, 04:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš: Popravljen onkološki aparat

Niš -- Aparat za zračenje na Klinici za onkologiju u Nišu popravljen je i prijem pacijenata ponovo je počeo u ponedeljak, izjavio je direktor ustanove Stojan Radić.

Terapiju je zbog kvara prekinulo oko 130 pacijenata, a na listi čekanja je gotovo 300 pacijenata. Ekipe "Simensa" poslednjih dana radile su danonoćno na popravci aparata, koji je jedini na milion stanovnika na tom području Srbije.

Radić je rekao da je u toku montaža još jednog polovnog aparata >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Knez Selu, koja će biti završena najkasnije za dva meseca.

Na monatažu čeka i treći aparat za zračenje iz poslednje generacije tipa "onkor". "Za 'onkor’ su potrebni delovi iz inostranstva, kako bi bio potpuno osposobljen i očekujemo da te delove dobijemo najkasnije početkom jula", najavio je Radić.

Niš će onda imati tri aparata i tretman pacijenata više neće zavisiti od rada samo jednog, kazao je Radić i naveo da je aparat na Klinici za onkologiju, dobijen pre nepune četiri godine, radio u tri smene.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.