Niš: Izložbom počinje jubilej OKS

Izvor: Vesti-online.com, 09.Jan.2010, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš: Izložbom počinje jubilej OKS

Izložbom "Vek igre - 100 godina olimpizma u Srbiji", koja će od 11. do 18. januara biti postavljena u niškoj galeriji "Srbija", počinje obeležavanje sto godina institucionalizovanog olimpizma u našoj zemlji, najavio je danas Fond sporta i olimpizma.

Prva u nizu od 12 izložbi, koje će povodom jubileja biti postavljene u galerijama većih gradova Srbije, biće organizovana u saradnji sa gradskim vlastima, Sportskim savezom Niša i centrom "Čair", kao i osnivačem Fonda sporta >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i olimpizma - Olimpijskim komitetom Srbije i Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu.

Izložba hronološki prati razvoj sporta i olimpijske ideje u našoj zemlji, a poseban segment je ogroman broj fotografija zaslužnih sportista i sportskih radnika Niša i čitavog regionu, kao i arhivski prikazi sportskih objekata i značajnih manifestacija koje su obeležile istoriju grada na Nišavi.

Osnovna ideja Fonda sporta i olimpizma je da približi olimpijsku ideju što većem broju naših građana, posebno najmlađoj populaciji.

"Serijom ovakvih interaktivnih izložbi, ali i drugih brojnih aktivnosti u ovoj godini afirmisaće se olimpijske vrednosti u cilju ostavljanja značajnog legata budućim generacijama", poručili su predstavnici Fonda.

Autori i organizatori projekta su Marija Stojić, Snežana Milojković, Jasmina Milačić, Darko Mitrović i Ana-Marija Simonović.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Vek igre

Izvor: JužneVesti.com, 09.Jan.2010

 U ponedeljak u 19 sati u niškoj galeriji "Srbija", biće otvorena izložba povodom 100 godina olimpizma u Srbiji. 

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.