Izvor: B92, 13.Mar.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš: Hapšenje bivše načelnice

Niš -- Bivša načelnica gradske uprave za imovinu u Nišu Vesna Mlinarić uhapšena je zbog nesavesnog poslovanja, saznaje agencija Beta.

Vesna Mlinarić je bila načelnica gradske uprave za imovinu u vreme kada je gradonačelnik bio Smiljko Kostić. Niška policija nije se oglasila povodom hapšenja, a prema Betinom izvoru, osumnjičenoj policijski pritvor ističe danas.

Dejan Rajčić, član Izvšnog odbora Nove Srbije, čiji je kandidat bio gradonačelnik Kostić, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kazao je Beti da osumnjičena nije članica te stranke.

"Ona je bila izbor Smiljka Kostića i njegovog savetnika Tomislava Miljkovića i izabrana je na tu funkciju na njihovo insitiranje. To je bio jedan od razloga za moj sukob sa gradonačelnikom", rekao je Rajčić, koji je tada bio zamenik gradonačelnika.

"Meni su 2006. godine mimo zakona uzeli ovlašćenja kao zameniku. Želim da se otvori čitava priča i na druge teme jer je Miljković bio u ime gradonačelnika zadužen za imovinsko-pravne poslove", kaže on.

"Podržavam akciju države na razotkrivanju svih kriminalnih radnji koje su se desile", rekao je Rajčić.

Bivši gradonačelnik Niša Smiljko Kostić rekao je da ne zna zbog čega je Mlinarićeva uhapšena, kao i da ona tada nije bila izabrana na njegov predlog.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.