Izvor: B92, 15.Mar.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš: Besplatan hleb za siromašne

Niš -- Nakon što su niški pekari povukli nepopularan potez i podigli cene hleba, odlučili su da pokažu i svoju humanu stranu.

Više vlasnika privatnih pekara besplatno je podelilo hleb i pecivo svojim siromašnim sugrađanima. U Narodnoj kuhinji u Nišu, po jedan obrok dnevno dobije oko 2500 građana, što je tri puta više nego pre tri godine. Najviše je penzionera, invalida, osoba koje su ostale bez posla. Oni imaju pravo na 300 grama hleba dnevno, porciju jela i voće.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Većina kaže da su porcije male i nedovoljne.

Zahvaljujući privatnim pekarama, ovoga vikenda dobili su veću količinu hleba i pecivo.

Akciji pomoći siromašnim Nišlijama odazvala su se 24 pekara, tako što su sakupili višak hleba i peciva, koji je ostao od prethodnog dana.

Bratislav Vukadinović, predsednik Unije privatnih pekara rekao je da očekuje da i drugi ljudi pomognu.

"Mi ovim ljudima, nažalost, ne možemo da pomognemo u pravom smislu te reči, da rešimo njihov problem, ali možemo na trenutak da im učinimo da im makar ovaj vikend bude lepši. Očekujem da će i ostali da se probude, da ovo društvo bude humano, moramo da imamo nacionalnu svest da sami sebi pomognemo da bi nam i drugi pomogli", kazao je Bratislav Vukadinović.

Vukadinović očekuje da će se akciji pridružiti i ostali pekari u Nišu, kao i u celom regionu, kako bi najsiromašniji mogli ubuduće svakog vikenda da dobijaju besplatan hleb i pecivo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.