Neosnovane optužbe protiv generala Ćirkovića

Izvor: Politika, 18.Feb.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neosnovane optužbe protiv generala Ćirkovića

Očuvanje bezbednosti u KZB i razvoj svojih kapaciteta osnovni zadaci VS, kaže načelnik Generalštaba Milivoje Miletić

Niš – U prošloj godini u svim segmentima Vojske Srbije zabeleženo je značajno poboljšanje u odnosu na 2007. Međutim, još nije postignut onaj visok nivo kojem se teži jer brojni problemi iz prethodnog perioda opterećuju realizovanje postavljenih ciljeva i zadataka. Ovo su juče u Nišu, posle analize operativnih sposobnosti Kopnene vojske >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << naše armije, izjavili novi načelnik Generalštaba VS general-potpukovnik Milivoje Miletić i ministar odbrane Dragan Šutanovac. Novi načelnik Generalštaba general-potpukovnik Milivoje Miletić govorio je o obavezama u ovoj i narednim godinama.

– Vojska Srbije nastavlja realizovanje dve grupe osnovnih zadataka koje je imala i prošle godine – očuvanje bezbednosti duž administrativne linije i Kopnene zone bezbednosti prema Kosovu i Metohiji i razvoj svojih kapaciteta kao i sve savremene armije u svetu – rekao je novi načelnik Generalštaba VS, general Miletić.

Ministar Šutanovac je rekao da je usvojeno više važnih zakona, poput onih o učešću Vojske Srbije u mirovnim operacijama i misijama van granica naše zemlje. Već polovinom ove godine biće otvorena misija VS pri sedištu NATO-a. Projekat profesionalizacije planiran je da bude završen do 2010. godine i veliki su izgledi da će taj cilj biti ostvaren. On se osvrnuo na reagovanja i izjave iz Centra za evroatlantske studije i Organizacija „Roditelji u crnom”, koje su osporile imenovanje generala Mladena Ćirkovića za mesto zamenika načelnika Generalštaba VS zbog dva samoubistva i jedne pogibije vojnika u jedinicama za koje je on bio nadležan.

– Te izjave su neutemeljene, niko nema pravo da sam presuđuje –- rekao je Šutanovac.

T. Todorović

[objavljeno: 19/02/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.