Izvor: JužneVesti.com, 21.Jul.2023, 14:59

Neki delovi Niša još bez struje nakon oluje, EDS tvrdi "svi su na terenu"

Drugi dan nakon oluje stanovnici pojedinih delova Niša i dalje su bez struje, a nadležni ne preciziraju kada će konačno svi kvarovi biti popravljeni. Iz niške Elektrodistribucije odgovaraju da su njihove ekipe trenutno na potezu od sela Gabrovac prema Vukmanovu, kao i u naseljima Palilula i Komren. Do kraja dana najavljuju popravke na kućnim priključcima u više ulica u Nišu, a kažu da će to pre svega biti u naseljima Pasi Poljana, Donja Vražina, Medoševac, Popovac i Branko Bjegović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Nevreme koje je u sredu 19. jula uveče pogodilo i Niš - "ugasilo" je struju na više lokacija u gradu i okolnim naseljima i selima. Veliki broj građana se žalio da niko ne dolazi da popravi kvar, pa su tako stanari Ulice Nikole Kopernika sinoć dobili struju tek nakon blokade ulice.

Pritužbi na rad Elektrodistribucije ima i drugi dan nakon oluje - u Grabrovcu na primer, kažu meštani, struje nema od te večeri i dalje.

Od tog dana u 22h pa sve do danas struje još uvek nema. O tačnom vremenu ponovnog dolaska struje mestani ne mogu da dobiju odgovor od distribucije, jer se ne javljaju na telefon. Radnike koje smo juče zatekle na terenu, kažu da struje neće biti ni danas, a moguće ni sutra. Međutim, danas nema nikog, iako kvar nije rešen. Meštani su zabrinuti, temperatura je +35, a hrana koja je u frižideru i zamrzivaču počinje da se kvari. Koliko smo saznali da se iskrivio dalekovod, polomilo nekoliko bandera, i tako su isčupane žice - pišu meštani Gabrovca.

Ali nadležni odgovaraju da su sve raspoložive ekipe, ne precizirajući koliko ih je, na terenu i danas. Tvrde da "intenzivno i neprekidno rade na otklanjanju svih kvarova na distributivnoj mreži", a upravo kao jednu od lokacija navode i Gabrovac.

Napominjemo da je veliki broj kvarova otklonjen. Ekipe Ogranka Elektrodistribucije Niš angažovane su na saniranju kvarova na potezu od sela Gabrovac prema selu Vukmanovu, u naselju Palilula i naselju Komren. Preostali su pojedinačni kvarovi na kućnim priključcima u više ulica u Nišu, na kojima će danas raditi ekipe, pre svega u naseljima Pasi Poljana, Donja Vražina, Medoševac, Popovac i Branko Bjegović - odgovaraju iz EDS-a.

Podsetimo, jako nevreme pogodilo je pre dva dana i Niš, gde se desetak ljudi zbog lakših povreda javilo Hitnoj pomoći, ali je najviše "stradalo" drveće i za sada nije poznato kolika je materijalna šteta.

Štab za vanredne situacije se povodom jake oluje koja je pogodila Niš do sada nije oglašavao, a nisu odgovorili ni novinarima Južnih vesti na pitanja koja su im upućena u četvrtak 20. jula ujutru.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.