Neke porodilje kažu da nema osnovne opreme u niškom Porodilištu, iz KC uveravaju da svega ima dovoljno

Izvor: JužneVesti.com, 28.Okt.2020, 10:10

Neke porodilje kažu da nema osnovne opreme u niškom Porodilištu, iz KC uveravaju da svega ima dovoljno

Da su osim maske koja je obavezna, na porođaj morale da donesu i svoju spavaćicu i posteljinu, kao i hirurške rukavice, jer toga nema u niškom Porodilištu, pišu Južnim vestima trudnice koje su se nedavno porodile u Nišu. Ipak, iz Uprave Kliničkog centra odgovaraju da na Klinici za ginekologiju ima svega dovoljno i za porodilje, ali i za njihove bebe.

Za nešto više od 5 meseci epidemije korone u Nišu je rođeno više od 1.200 beba, a jedna od najvećih promena >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je da se žene sada porađaju sa maskom.

Sa njom moraju da uđu u Porodilište, ali pojedine porodilje koje su se javile Južnim vestima tvrde da ni druge osnovne opreme nema na Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Nišu.

Spavaćice nemaju, tolet papir nemaju, ništa nemaju, ništa ne postoji, kao da klinci uopšte nisu bitni ili te žene nisu bitne.

Da li biste napisali koji red o tome kako žene treba da donesu 2 para hirurških rukavica na porođaj, jer GAK nema? Takođe, nemaju spavaćice, nemaju posteljine, nego u toku korone donosiš sam. Kad sam bila sa prvim detetom bile su kakve-takve spavaćice i posteljine.

Prema preporukama epidemiologa, a zbog bezbednosti pacijenata i zaposlenih koji učestvuju u porođaju, svi su u obavezi da nose maske - pojašnjavaju iz Uprave Kliničkog centra.

Ipak, iako porodilje kažu da im masku niko nije ni ponudio na porođaju, u KC Niš tvrde da ih oni obezbeđuju i za zaposlene i za žene, a kažu i da ima i sve druge opreme na Klinici.

Nakon provere sa nadležnima u pomenutoj OJ i glavnom sestrom niškog Kliničkog centra, utvrđeno je da je Klinika za ginekologiju i akušertsvo, apsolutno opremljena, kako posteljinama i spavaćicama za pacijente, tako i benkicama, pelenama i ostalim neophodnim potrepštinama - tvrde u KC Niš.

Takođe odgovaraju da osim redovne nabavke pomenutih stvari, u niško Porodilište neretko pristižu i donacije, te tvrde da je od početka godine svega bilo dovoljno.

Objašnjavaju i proceduru prijema trudnica u doba korone - osim obaveznog testiranja, u zgradi Klinike je na početku epidemije odvojen izolacioni prostor u kome borave porodilje koje su pozitivne na virus pre porođaja i u kome borave nakon toga.

Bebe se takođe smeštaju u posebne sobe, dodaju, sve dok se ne utvrdi da li su pozitivne na kovid.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.