Nekada zajedno u ratu, danas u borbi za egzistenciju - humanitarna svirka za porodicu iz Niša

Izvor: JužneVesti.com, 20.Nov.2023, 19:07

Nekada zajedno u ratu, danas u borbi za egzistenciju - humanitarna svirka za porodicu iz Niša

Ratni veterani Biljana i Milan zajedno sa svoje petoro dece žive u neuslovnoj kući i na ivici egzistencije, a kako bi im omogućili bolje uslove za život, organizacija Srbi za Srbe organizuje humanitarnu svirku u sredu, 22. novembra u restoranu "Vedrik" i sav prohod od hrane i pića biće preusmeren na renoviranje i dogradnju kuće.

Na samom obodu Niša, u blizini Spomen-parka Bubanj nalazi se nedovršeni objekat koji jedva da podseća na kuću, a koji porodica Stevanović >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Matić smatra svojim domom.Porodica živi u neuslovnoj kući; foto: Srbi za Srbe

Stigao je poziv mom pokojnom ocu pa sam išla da obavestim ljude u vojnom odseku da više nije živ. Kada sam videla kakva je situacija, odlučila sam da postanem dobrovoljac i sa nepunih 20 godina otišla sam u rat na Kosovo i Metohiju. Suprug je bio na Majevici još kao maloletan, da bi kasnije prošao sva ratišta i na kraju postao pripadnik 63. padobranske brigade - tako svoju priču započinje Biljana Stevanović.

Roditelji ratni veterani ne samo da su zaboravljeni od države, već Milanu Matiću 2010. godine nije produžen ugovor u 63. padobranskoj brigadi i od tada radi za dnevnicu na gradilištu i nema sigurna primanja.

Napukli zidovi, propala stolarija, nedovršene prostorije podstakli su humanitarnu organizaciju Srbi za Srbe da pokuša da pomogne porodici.Pomoć za renoviranje kuće; foto: Srbi za Srbe

Ono što ovu porodicu čini posebnom su i njihova deca. Iako žive u ovakvim uslovima, trude se da pomažu drugima, što su pokazali u toku korone volontirajući u nekoliko različitih organizacija kako bi pomogli starijim sugrađanima i onima koji su bili pogođeni pandemijom. Ognjen i Teodora imaju po šest medalja u šahu, Lazar govori tri jezika i bavi se poezijom, dok Marija svira gitaru i ima talenat za crtanje - navode organizatori.

Sav novac biće preusmeren za dogradnju prostorije koju su započeli, renoviranje, sanaciju soba i krova, a oni koji nisu u prilici da se odazovu pozivu, svoj prilog mogu da uplate i preko žiro računa koji su dostupni na sajtu organizacije.

Rezervaciju za humanitarnu svirku moguće je ostavite pute broja telefona 066/29-07-50.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.