Nedelja ženskog zdravlja peti put

Izvor: RadioCity.rs, 25.Maj.2017, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nedelja ženskog zdravlja peti put

Povodom Međunarodnog dana akcija za žensko zdravlje koji se obeležava 28. maja, u Nišu se održava peti put Nedelja ženskog zdravlja do kraja ovog meseca.

„Organizovanju pete Nedelje ženskog zdravlja prethodila je anketa u kojoj je učestvovalo 100 devojaka i mladih žena iz Niša. Nakon rezultata ankete odlučile smo da ovogodišnju Nedelju ženskog zdravlja proširimo na mesec ženskog zdravlja. Tako smo svake subote u toku meseca sa Natašom Nikić, doktorantkinjom na Fakultetu >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << sporta i fizičke aktivnosti,održavale “Ženski sportski sat” koji je obuhvatao sat vremena vežbanja za sve zainteresovane devojke i mlade žene u Nišu. Cilj nam je bio da ženama omogućimo da urade nešto za sopstveno zdravlje, da odvoje vreme za sebe, a pri tom besplatno vežbaju“, kažu iz Centra za devojke.
Anketa koju je sproveo Centar za devojke pokazala je da čak 30 odsto devojaka i žena ne ide redovno na ginekološke preglede, a toliko njih i ne proverava redovno krvnu sliku. Polovina ispitanica nije sportski aktivna, a tek trećina smatra da ima dovoljno vremena za sebe u toku nedelje.

„Možemo zaključiti da problem koji imaju žene u našem društvu je manjak vremena za sebe i to direktno utiče na to da se ne bave rekreacijom ili ne odlaze redovno na lekarske kontrole, što za posledicu ima nedovoljnu brigu o sopstvenom zdravlju“, dodaju u Centru za devojke.

 “Odvoji vreme za sebe, uradi nešto za svoje zdravlje“ slogan je ovogodišnje Nedelje i meseca ženskog zdravlja.
Aktivnosti u toku Nedelje ženskog zdravlja koje su otvorene za građanke:
26. maj – Radionica samomasaže, 19:30 u prostorijama Centra za devojke
27. maj – Ženski sportski sat, 12:00 u Čairu
28. maj - Biciklistička akcija, 10:00 polazak sa Trga Kralja Milana

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.