Neasfaltirani trotoari muče građane u centru Niša

Izvor: JužneVesti.com, 26.Nov.2015, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neasfaltirani trotoari "muče" građane u centru Niša

Ulica Svetozara Markovića koja se nalazi u samom centru grada odavno je, prema ranijim najavama iz Direkcije za izgradnju trebalo da bude rekosntruisana. Međutim, trotoari su ostali nezavršeni i nasipani šoderom, što stanovnike ovog dela Niša podseća na pretprošli vek.

Ova ulica je počela da se rekonstruiše krajem avgusta, a radi se u sklopu rekonstrukcije nekoliko ulica - Dragiše Cvetkovića, Koste Stamenkovića i Episkopske.

Kada je otpočela rekosntrukcija >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Ulice Dragiše Cvetkovića rečeno je da bi sve ulice trebalo da budu završene u roku od 110 dana. Međutim, mnoge od pomenutih ulica, pa i Ulica Svetozara Markovića, i dalje nisu završene.

Ostavljene su gomile šodera, peska, neuređeni su trotoari, a i sama ulica je prepuna rupa i neravnina, iako je dobar deo asfaltiran. Posebno je neuređen presek ulica generala Tranijea i Svetozara Markovića gde su izbočine na putu tolike da mogu da se oštete automobili koji tu prolaze. Još samo da padne kiša i ceo taj centralni deo Niša biće prepun blata, kala, kao pre 150 godina - piše jedan Nišlija.

Nema nikakvih prepreka da se sve završi do kraja naredne nedelje. Biće urađeni i trotoari - kažu u Direkciji.

Kako piše u biltenu ovog preduzeća, u ovoj ulici urađena je nova vodovodna mreža od Ulice Nade Tomić do Ulice generala Tranijea. Završeni su radovi na izradi novih čvorišta, prepovezivanju vodovodne mreže i izradi priključaka za potrošače na novu vodovodnu mrežu.

Radove finansira Ministarstvo privrede Republike Srbije sa polovinom sredstava, a drugu polovinu Grad Niš preko Uprave za privredu.

Izvođač radova je preduzeće „PZP Trejs“.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.