Naučno leto u Niškoj Banji - učenici promoteri nauke

Izvor: JužneVesti.com, 27.Jul.2018, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naučno leto u Niškoj Banji - učenici promoteri nauke

Kako bi objasnili i promovisali nauku na način podjednako blizak i jasan svima, učinici i nastavnici 4 niške škole će na centralnom šetalištu u Niškoj Banji održavati radionice. Tako će posetioci i meštani Niške Banje od 27. do 30. jula moći da vide različite eksperimente, provere svoje znanje ili otklone jezičke nedoumice.

Na zanimljiv i kreativan način, kažu u Opštini Niška Banja, učenici osnovnih škola “Ivan Goran Kovačić” iz Niške Banje, "1. maj" >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << iz Trupala, “Učitelj Tasa” i “Vuk Karadžić” iz Niša, pokušaće da približe nauku svima, bez obzira na obrazovanje i godine.

Prvog dana manifestacije “Naučno leto - Niška Banja 2018” posetioci će moći da vide zanimljivosti vezane za drevna pisma i jezike, svet i evoluciju, a tu je i eksperiment pod nazivom “Očekujte neočekivano - neobičan CO2”.

U subotu, 28. jula, doći će na red zanimljive igre za učenje i obnavljanje engleskog jezika, a svoje prezentacije tog dana imaće i fizika, istorija, biologija i likovna kultura.

Za poslednji dan radionica i pretposlednji manifestacije predviđen je kviz “Nauka u fotelji”, posetioci će moći da otklone svoje jezičke nedoumice ili da čuju o simbolici pravoslavnih imena.

Svakog dana program će počinjati u 18 sati i trajati do 20. Jedino će poslednjeg dana, 30. jula, program otpočeti u 19 sati, ali tada neće biti radionica, već će biti organizovane Igre bez granica za decu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

U Niškoj Banji do 30 jula „NAUČNO LETO – NIŠKA BANJA 2018“

Izvor: JUGpress.com, 27.Jul.2018

NIŠ-NIŠKA BANJA..Od večeras  do 30. jula, u terminu od 18:00 do 20:00 časova,  na centralnom šetalištu u Niškoj Banji biće organizovano “ Naučno leto – Niška banja 2018. Na manifestaciji će učenici na zanimljiv i kreativan način prezentovati znanje stečeno tokom školovanja, sa ciljem...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.