Nataša Kovačević predstavlja fondaciju u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 04.Nov.2014, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nataša Kovačević predstavlja fondaciju u Nišu

Bivša košarkaška reprezentativka kojoj je nakon saobraćajne nesreće amputirana noga, predstaviće svoju fondaciju danas od 18 sati na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja.

Nataša je pre tribine obišla dve osnovne škole u Nišu gde treniraju mlade nade Ženskog košarkaškog kluba Student iz Niša.

Košarka je moja prva ljubav, treniram je od osme godine i želja mi je da ostanem u sportu. Trenutno studiram na dva fakulteta i fokusirana sam da ih završim u >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << roku. Želim da ostanem u sportu jer donosi ono najlepše u životu i tu se uče najbolje vrednosti. Čast mi je što sam promoter sporta - kaže Nataša.

Fondacija je osnovana 13. marta ove godine.

Imali smo promociju košarke u Smederevu, donirali smo dresove i lopte devojčicama koje treniraju. One su mi poslale jedno slatko pismo, samo što se nisam rasplakala. Drago mi je da sam im pomogla, nadam se da ćemo imati više aktivnosti kako vreme bude prolazilo - ističe Nataša Kovačević.

Fondacija, prema rečima Nataše Kovačević, ima 4 osnovna cilja.

Prvi je da se u slučaju povreda sportistima plati operacija. Drugi cilj je promocija sporta, treći je da pomognemo mladim talentima u sportu i obrazovanju. U Srbiji ima malo osiguranih sportista, samo 3 odsto i to želimo da promenimo - priča Nataša.

Septembra prošle godine u Mađarskoj se dogodila nesreća u kojoj se prevrnuo autobus u kojima su bile košarkašice Đera. Nakon te nesreće Nataši je amputirana noga do kolena.

Pored porodičnog vaspitanja, nosim vaspitanje iz košarke. Naučila sam da se borim i da nikada ne posustajem. To mi je najviše pomoglo u celoj situaciji. Od momenta nesreće sam se pomirila sa svim što se desilo, odlučila sam da nastavim dalje. Na taj događaj se ne vraćam, samo gledam ka napred. Trudim se da napredujem i to je ono što me pokreće - dodaje Kovačevićeva.

Domaćini predstavnicima Fondacije Nataše Kovačević su Grad Niš, Regionalni košarkaški savez istočne Srbije, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja i Ženski košarkaški klub Student.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.