Nastava preko Skajpa u Osnovnoj školi „Čegar“ (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 24.Sep.2014, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastava preko Skajpa u Osnovnoj školi „Čegar“ (VIDEO)

Nastavnica engleskog u Osnovnoj školi “Čegar” osmislila je kako da društvenu mrežu Skajp iskoristi za učenje ovog jezika i upoznavanje sa kulturama drugih zemalja. Osnovci iz ove škole, nekoliko puta u toku polugođa putem ove mreže, razgovaraju sa svojim vršnjacima iz Amerike, Koreje, Maroka i mnogih drugih zemalja, i na taj način je ova škola jedna od 3 u svetu koja se pojavia na promotivnom spotu za projekat „Skajp u učionici“.
Osnovci iz škole „Čegar“ posetili >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << su mnoge učionice širom sveta, ne pomerivši se iz svoje mulitmedijalne učionice u Nišu. Uz samo jedan klik oni uče jezik, slušaju o drugim kulturama i upoznaju se sa svojim vršnjacima, i sve to zahvaljujući projektu „Skajp u učionici“ poznate društvene mreže, a koji je otkrila njihova nastavnica engleskog.
Kao jedno od najzanimljivijih virtuelnih poznanstava, ovi osnovci navode razgovor sa posadom podvodne ekspedicije “Misije 31”, koju predvodi Fabijan Kusto, unuk slavnog Žaka Kustoa.
Đaci će uskoro, osim vežbanja engleskog jezika, preko Skajpa, sa učenicima iz drugih zemalja moći da razgovaraju i o biologiji, istoriji i geografiji, jer će se rukovodstvo škole, zajedno sa nastavnicima potruditi da se ova virtuelna učionica koristi i za ostale predmete.
Kako najavljuju iz ove škole, ukoliko sve ide po planu, početkom oktobra će učenici imati priliku da svoja pitanja postave i predstavnicima „Nase“.

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Učenici „Čegra“ sele se u svemir!

Izvor: RadioCity.rs, 25.Sep.2014, 13:41

Jedna od 3 škole iz sveta, a jedina iz Niša, Osnovna škola „Čegar“, našla se u promotivnom spotu Skajpa. Zahvaljujući entuzijazmu nastavnice engleskog jezika, Ane Živković, i želji za novim saznanjima njenih učenika, i naš grad i škola „Čegar“ dobili su odličnu promociju...

Nastavak na RadioCity.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.