Nasipom saniran odron na Gabrovačkom putu, meštani traže potpunu rekonstrukciju

Izvor: JužneVesti.com, 18.Okt.2021, 11:37

Nasipom saniran odron na Gabrovačkom putu, meštani traže potpunu rekonstrukciju

Odron na Gabrovačkom putu, zbog kojeg njime nisu prolazili autobusi i zbog kojeg su žitelji pre dve nedelje ukazivali da je put nebezbedan, saniran je nasipom. Trase autobuskih linija normalizovane su, ali stanovnici Gabrovca kraj Niša plaše se da će prva jača kiša uništiti nasip i traže trajno rešenje. Predsednik Opštine Palilula Bratislav Vučković kaže da će kompletna sanacija verovatno ući u planska dokumenta za sledeću godinu, ali da to zavisi od Direkcije za izgradnju. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

Višedecenijski problem meštana Gabrovca još jednom je dobio privremeno rešenje. Nisu sanirana sva oštećenja, ali jeste odron koji je blokirao prolazak autobusa.

Stanje skoro nepromenjeno. Ali naš trud se ipak isplatio i odron na putu koji je blokirao gradski javni prevoz je saniran. Naravno, nije rešen kako bi trebalo, ali je omogućio da se javni prevoz osposobi na tom pravcu - kaže meštanin.

Klizišta i odroni višedecenijski problem u Gabrovcu; foto: A. C.Stanovnici Gabrovca traže kompletnu rekonstrukciju i ističu da se već dešavalo da prvi pljusak ili otapanje snega unište nasip.

To je samo privremeno rešenje zato što će ovaj nasip biti odnesen prvom jačom kišom ili otapanjem snega. Imali smo već takav slučaj sa još većim oštećenjem puta u nastavku tog smera, naviše ka manastiru - žali se Nišlija.

Da je nasip trenutno rešenje i da Gabrovački put zahteva potpunu rekonstrukciju i složene radove kaže i predsednik Opštine Palilula Bratislav Vučković.

Zaista je tu prostor devastiran potkopavanjem i ne znam ni ja čime sve. Važno je da je to sad sanirano koliko-toliko, da može da funkcioniše život. Ali ono što 50 godina nije rađeno teško je uraditi za malo vremena - objašnjava Vučković.

Rekonstrukcija verovatno sledeće godine, kaže predsednik Opštine Palilula; foto: A. C.Ne precizira kada bi ovde mogla biti započeta rekonstrukcija i poručuje da to zavisi od nadležne Direkcije za izgradnju, ali kaže da ove godine to ne treba očekivati.

Potpuna sanacija podrazumeva neke ozbiljnije radove i nije realno očekivati to ove godine, evo i kakvo je vreme. Jedino što mene plaši su ove kiše, ali saniraće se. Verovatno će to ući u planska dokumenta za naredni period, za narednu godinu. Sada je već završena i građevinska sezona - navodi Vučković.

Pitanja o tome kada se može očekivati trajno rešenje i potpuna rekonstrukcija Gabrovačkog puta novinari Južnih vesti uputili su Direkciji za izgranju i odgovor se očekuje.

Podsetimo, klizišta i odroni decenijama muče meštane Gabrovca. Na isti problem žalili su se i pre osam meseci, kada je voda sa brda odnela deo puta i kada je bio narušen potporni zid.

Tada je član Gradskog veća zadužen za komunalnu delatnost Miroslav Đokić kazao da su dati nalozi da se kritične tačke saniraju i da je za obnovu celog puta neophodno dosta novca i pomoć građana.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.