Narodno pozorište nagradilo najbolje učenike niških srednjih škola počasnim kartama

Izvor: JužneVesti.com, 23.Jun.2023, 16:57

Narodno pozorište nagradilo najbolje učenike niških srednjih škola počasnim kartama

Đake generacije svih niških srednjih škola Narodno pozorište nagradilo je počasnom kartom za narednu pozorišnu sezonu. Kažu da su simbolično želeli da podrže mlade i vredne ljude, koji ističu da im znači što neko vrednuje njihov uspeh.

Đak generacije iz "Sremca"; foto: S. V. Među 22 najbolja učenika je Emilija Risitć, maturantkinja Prve niške gimnazije Stevan Sremac i dobitnica brojnih nagrada na takmičenjima. Ona ističe da ostavlja mogućnost da se vrati u Niš, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << iako će uspiati sudije u Novom Sadu.

Ove godine sam na republičkom takmičenju iz književnosti osvojila drugo mesto i na državnom iz istorije treće mesto. Upisaću istoriju u Novom Sadu, a planiram da sledeće godine možda upišem i književnost, ali svakako planiram da se bavim humanistikom i naučnim radom. Ko zna - možda se vratim nekad - kaže Emilija.

Tradicionalno, Narodno pozorište nagradilo je đake generacija počasnim kartama pa će mlade Nišlije moći da besplatno gledaju pozorišne predstave naredne sezone. Direktor Narodnog pozorišta Spasoje Ž. Milovanović kaže da na taj način žele da podrže mlade i vredne ljude i da ih stimulišu da nastave da budu uspešni u daljem obazovanju.

Želeli smo da se uključimo i damo svoj doprinos da učenici ostanu u svom gradu, sve što mi radimo ostaje njima. Oni svojim znanjem i entuzijazmom mogu tek da doprinesu - istakao je Milovanović.

“Najbolji među jednakima” osim karata za pozorište, dobili su i brilijante u blisteru od zlatare “Stanimirović”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.