Narodna kuhinja u Nišu od 1. oktobra

Izvor: JužneVesti.com, 23.Sep.2014, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Narodna kuhinja u Nišu od 1. oktobra

Početkom sledećeg meseca najugroženije Nišlije trebalo bi da dobijaju i tople obroke, jer je pregovaračkim postupkom odlučeno da hranu iz Crvenog krsta kuva Studentski centar Niš.

Umesto paketa suve hrane, koji se dele od polovine jula, najugroženije Nišlije dobijaće kuvanu hranu.

Nakon pregovaračkog postupka, koji je sproveden posle propalog tendera za izbor najbolje firme koja bi kuvala hranu, izabran je niški Studenstki centar.

U ovoj ustanovi >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kažu da će isporuka toplih obroka krenuti najverovatnije od 1. oktobra.

Dogovoreno je da mi vršimo pripremu hrane. Sačinjen je protokol o načinu na koji će sve to da se rehuliše i to je trenutno na potpisivanju u Skupštini Grada - kažu u Studentskom centru.

Detaljnije informacije trebalo bi da budu poznate 1. oktobra sa početkom podele obroka. Ono što se zna je da hrana dolazi iz donacija niškog Crvenog krsta.

Kako je više puta rečeno i na Gradskom veću i u Upravi za socijalnu zaštitu, nakon svih donetih regulativa, pravo na Narodnu kuhinju ima 2.200 građana.

Hrana bi trebalo da bude distribuirana na punktovima na kojima je to činjeno i ranijih godina.

Podsetimo, Studenstki centar je pripremao hranu za najugroženije i prošle godine, ali je to trajalo svega dva meseca, kako je tada objašnjeno u Gradskom veću, zbog velikog broja korisnika koji je rastao iz meseca u mesec.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.