Narednih dana u Nišu prskanje i protiv odraslih komaraca

Izvor: JužneVesti.com, 04.Maj.2018, 08:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Narednih dana u Nišu prskanje i protiv odraslih komaraca

Na teritoriji svih pet niških opština, u ponedeljak i utorak, 7. i 8. maja, uništavaće se odrasli komarci, a iz preduzeća kome je ove godine poveren taj posao apeluju na građane da ne borave tamo gde će se prskati i ne izvode kućne ljubimce.

Prvi tretman protiv odraslih komaraca, koji su već počeli da zadaju muke Nišlijama, najavljuju iz preduzeća, počinje u ponedeljak, a od 5 do 9 sati će ekipe biti na teritoriji opština Medijana i Crveni Krst. Od 17:30 do 20:30 >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << će uništavati komarce u Panteleju.

Sutradan od 5 do 9 sati će ponovo biti u Opštini Medijana, kao i u Niškoj Banji, dodaju, a potom od 17:30 do 20:30 na Paliluli.

Da bi se akcija uspešno realizovala i izbegle neželjene posledice Preduzeće „SANIT M&M“ poziva građane da u vreme tretmana ne borave na pomenutim lokacijama niti da izvode kućne ljubimce. Pčelari se obaveštavaju da preduzmu mere zaštite pčelinjih društava - apeluju.

Navedeni termini bi mogli da budu pomereni, ako im vremenske prilike ne budu pogodovale.

Podsetimo, nedavno je u Nišu počelo i uništavanje larvi komaraca.

7. maj, od 5 do 9 sati

Opština Medijana - parkovi Sveti Sava i Čair, Trg kralja Aleksandra, ulice Nikole Pašića, Obilićev venac i Jovana Ristića, stari park pored Nišave, uređeni deo keja Nišave od Kamenog do mosta Mladosti, delovi pored reke sa gustom vegetacijom, dvorišta Saborne crkve i crkve Sveta Tri Jerarha u Brzom Brodu i površine oko lokacije planirane za izgradnju hrama Svetog Vasilija Ostroškog.

Opština Crveni Krst - parkovi Tvrđava i ispred zgrade Univerziteta, uređeni deo keja Nišave od Kamenog do mosta Mladosti i Bulevar Nikole Tesle, akademsko naselje Stevan Sinđelić i Sarajevska ulica.

7. maj, od 17:30 do 20:30

Opština Pantelej - izletišta kod pešačkog mosta u Brzom Brodu, kod Vrežinskog bazena, sprudište kod vodozahvata JKP Naissus, dvorište Crkve Svetog Pantelejmona, dvorište Doma učenika u ul.Kosovke devojke,uređeni deo Keja Nišave od mosta Mladosti do ušća Jelašničke reke i drvoredi u ulicama II Proleterske brigade,Knjaževačka,Pantelejska,Kosovke devojke i izletišta na Kameničkom Visu i Čegru

8. maj, od 5 do 9 sati

Opština Medijana - drvoredi u ulicama Bulevar Nemanjića, 7.juli, Bulevar Zorana Đinđića, Jovana Ristića, Vožda Karađorđa, Stevana Prvovenčanog, Ćirila i Metodija,Trg 14. oktobar, Trg Pavla Stojkovića, Prijezdina, Hajduk Veljkova, Ratka Vukičevića, Vizantijski Bulevar, Dragiše Cvetkovića, Sremska, Majakovskog, Nikole Pašića, Nade Tomić, Branka Krsmanovića, Pariske komune, Nikole Kopernika, Blagoja Parovića i Narodnih heroja.

Opština Niška Banja - centralni park u Niškoj Banji i drvored na šetalištu, park ispred hotela "Zelengora" i dvorište hrama Svetog Vrača Kozme i Damjana u naselju Nikola Tesla.

8. maj od 17:30 do 20:30

Opština Palilula - spomen park Bubanj, park kod Železničke stanice, potez oko Starog groblja, dvorište Svetinikolske crkve, delovi sa gustom vegetacijom na gradskim grobljima i naselja Milka Protić, Delijski Vis i 9.maj, kao i drvoredi u ulicama Stanoja Bunuševca, Ljubomira Nikolića, Bulevar Šabana Bajramovića, Gabrovačka reka, Gabrovački put, Marina Držića, Višegradska i Generala Šturma i deo grada na potezu između ulica Dimitrija Tucovića i Bubanjski heroji.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.