Nakon upozorenja Poverenika, u Lutkarskom otklonjene nepravilnosti sa video-nadzorom

Izvor: JužneVesti.com, 08.Okt.2018, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakon upozorenja Poverenika, u Lutkarskom otklonjene nepravilnosti sa video-nadzorom

Dve sporne kamere u niškom Pozorištu lutaka koje su pokrivale prostor gde se presvlače glumci su uklonjene, a dvoje zaposlenih je prošlo obuku kako da rukuju poverljivim podacima, nakon što je Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti upozorio ovu ustanovu kulture da to učini.

Detalj iz dopisa Pozorišta upućenog PoverenikuDirektorka Lutkarskog pozorišta Milica Radulović je ispravila sve ono što je Poverenik našao kao sporno u ovoj kulturnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ustanovi, a što je ostalo kao zaostavština bivšeg v. d. direktora.

Sproveden je postupak javne nabavke i zaključen ugovor o izradi akta o proceni rizika u zaštiti lica, imovine i poslovanja. Uklonjene su 2 sporne kamere od strane firme koja ih je i montirala. Izvršena je obuka 2 zaposlena radnika sa sistemom tehničke zaštite, načinom rukovanja poverljivim podacima - piše u dopisu Pozorišta lutaka.

Pored toga, navode i da će biti definisane zbirke podataka koje će na adekvatan način biti arhivirane i kao takve biti upisane u centralni registar Poverenika.

Podsetimo, kamere po Lutkarskom pozorištu, kako su glumci sami rekli, postavljene su preko noći, a sve na osnovu ugovora vrednog oko pola miliona dinara između tadašnjeg v. d. direktora Milenkovića i firme iz Niša.

Nakon toga, Poverenik je pokrenuo kontrolu, a Milenković je podneo ostavku i odustao od kandidature za direktora Pozorišta. Umesto Milenkovića, imenovana je Radulovićeva, za vreme čijeg mandata, prema rečima glumaca, su uklonjene dve sporne kamere.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.