Nakon suspenzije niški Želja izbačen iz lige zbog neizmirenih dugova

Izvor: JužneVesti.com, 20.Apr.2023, 09:23

Nakon suspenzije niški "Želja" izbačen iz lige zbog neizmirenih dugova

Nakon što je Rukometni klub Železničar zakasnio da uplati treću ratu za članarinu za takmičenje u iznosu od 225.000 dinara, direktor Super B lige Ivan Milivojević prvo je izdao rešenje kojim je suspendovan klub iz Niša do izvršenja uplate, a kako klub nije izvršio uplatu, zvanično je izbačen iz lige.

Sve preostale utakmice koje je Železničar trebalo da odigra do kraja takmičarske sezone 2022/2023, i to u kolima 19, 20, 21. i 22. biće registrovane službenim >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << rezultatom 10:0 u korist protivničkih ekipa, usled neizvršavanja obaveza plaćanja kootizacija za takmičenje, piše u odluci.

Imajući u vidu navedeno, po službenoj dužnosti sam doneo ovo rešenje, imajući u vidu imperativne odredbe člana 9, te člana 10. Propozicija takimčenja RSS, kojim je predviđeno da se svi postignuti rezultati jednog kluba vrednuju ukoliko taj klub tokom takmičarske sezone odigra više od 50 odsto utakmica - rekao je Milivojević.

Na adresu kluba iz Niša stigla je suspenzija koja "po ovom rešenju može trajati do izvršenja uplate 3. rate članarine za takmičenje". Račun kluba je trenutno u blokadi od 2.141.408,17 dinara, prema podacima Narodne banke Srbije. U odluci koja je doneta RK Železničar moći će da uloži žalbu 8 dana od dana dostavljanja.

Zbog blokade koje traje od prošle godine klub više nije od posebnog značaja za Grad i ne nalazi se na listi korisnika budžeta.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.