Izvor: RadioCity.rs, 11.Jan.2021, 17:57

Nakon napada na trijažnu sestru u vrtiću „Bambi“ usledio odgovor roditelja

On je na početku osvrnuo na to da su ga iz vrtića nekoliko puta zvali sa „lažnom uzbunom“ zbog čega je morao da odsustvuje sa posla. Naime, rečeno mu je da dete ima temperaturu 37,5, ali kada su mu kod kuće izmerili temperaturu ona je bila 36,5, a kod lekara je ustanovljeno da je negativno na koronavirus, opisao je u svom komentaru M. P, otac deteta. Nakon nekog vremena situacija se ponovila.

„Taman sam se spremao da idem na službeni put kada su nas pozvali da opet dođemo >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << po dete jer kašlje. Pitali smo ima li temperaturu, rekli su da nema. Pa zašto onda da dođemo ako malo kašlje. Rekli su da moramo. Opet sam morao da odustvujem sa posla i otišao po dete“, objašnjava M.P.
M.P. dalje kaže da je trijažnoj sestri rekao da želi da vidi direktora. Došle su još tri zaposlene, nakon čega je usledila kratka rasprava u kojoj je on uperio prst u trijažnu sestru uz reči: „Tužiću te ako je odvedem sada kod lekara, a nije joj ništa. Tužiću te“. Međutim, dodaje da nije bilo nikakvih pretnji niti fizičkog kontakta.
On dalje priča da su na sred njegove rečenice, sestre krenule unutra i počele da zatvaraju vrata.  Pojašnjava da je zadržao vrata kako bi im još nešto rekao, ali ih je pustio zbog toga što su sestre vukle vrata želeći da ih zatvore i zaključaju. M.P. kaže da ga je nakon toga starija sestra provocirala rečima: „Ajde, ajde, razvali vrata“ , ali on to nije uradio uz reči da nije nasilnik. Nakon toga detetu je urađena krvna slika i utvrđeno je da nema bakterijske ni virusne infekcije.

Ono što je naglasio kao neprofesionalnost vrtića jeste to što niko nije znao da su oni ukinuli zabranu koja se odnosila na to da dete ne može u vrtić ukoliko oba roditelja nisu zaposlena. Navodi da o tome nisu obavešteni niti pismeno niti usmeno. Pita se zbog čega to nije objavljeno, dok se vest o zabrani prenosila u svim medijima.
Stavovi roditelja i građana koji su se mogli videti u komentarima ispod objave Pčelice podeljeni su. Dok jedni smatraju da je to nedopustivo ponašanje roditelja, kao i da zaposleni u vrtiću daju sve od sebe, drugi su mišljenja da su pojedini zaposleni podbacili u svom poslu, kao i da se ne drže poslovne etike.
City radio pokušao je da dođe do oca deteta kako bismo dobili detaljnije informacije o ovom slučaju, ali nam on do objavljivanja ovog teksta nije odgovarao na poruke.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.