Nakon 7 godina “Yu Grupa” ponovo nastupila u Nišu i raznežila Letnju pozornicu

Izvor: JužneVesti.com, 01.Jul.2023, 10:09

Nakon 7 godina “Yu Grupa” ponovo nastupila u Nišu i raznežila Letnju pozornicu

Svirajući neke od najpopularnih hitova, jedan od najdugovečnijih bendova Yu Grupa, predstavila se niškoj publici na Letnjoj pozornici u okviru poslednje večeri Evergreen festivala. Bend je dobio nagradu za životno delo i najavio novi album, prvi posle 2016. godine.

foto: JV / N. Đ Nakon uvodniih pesama Dunave, Tango i Uzalud, usledile su pesme Mornar, Od zlata jabuka i Odlazim zbog kojih je publika ustala sa stolica i >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u glas pevala sa bendom.

Gitarista Petar Jelić je rekao da se videla želja i publike i benda da veče provedu zajendo i dodao da su pesme više zvučale izvorno, jer su zbog obaveza imali samo jednu zajedničku probu, te nisu želeli da rizikuju.

Dogovorili smo se koje pesme ćemo raditi i koje varijacije i izvođenje pesama ćemo raditi i kada smo to usaglasili, Bojan je počeo da mi šalje aranžmane i priznajem da nije bilo potrebe da intervenišemo ni u jednom trenutku. Publika, orkestar i mi smo pokazali koliko je večerašnji koncert bio prelep, a to je i poenta svega - rekao je najmlađi Jelić.

foto: JV / Tamara Todorović Nastavio je bend da svira neke od najvećih hitova, svirajući pesme Dunavom još šibaju vetrovi, Zaboravi, Opasno i Kome se raduješ.

foto: JV / Tamara Todorović Govoreći o bendu koji postoji 53 godine, Petar Jelić naglašava da im nijedna pesma nije dosadila, već da ukoliko dođe do zamora, izostave neke pesme, jer, kako kaže, imaju preko 60 pesama u opticaju, od kojih prosečno sviraju 25.

Kada imaš toliko dugu karijeru koliko je duga Yu Grupe, uvek će biti neke pesme koju će ljudi tražiti. Crni leptir, Čudna šuma, Mornar koje se nađu na svakom koncertu, ali mi uživamo kada ih izvodimo jer nastane kompletna histerija kada publika čuje te kompozicije i na taj način se napajamo nekom energijom koja nam svima prija - rekao je Petar.

foto: JV / Tamara Todorović Popularni Jelići nastavili su koncert pesmama Pustinja, Crni leptir, Čudna šuma, Nona i Sama, nakon kojih je publika naslutila da će uskoro uslediti bis. Nakon što ih je publika pozvala da izađu na binu ponovo, odsvirali su ponovo neke od najvećih hitova Mornar, Čudna šuma i Dunovom još šibaju vetrovi, koje je publika pevala u glas sa Yu Grupom.

foto: JV / Tamara Todorović Razlog zbog kojeg bend i dalje postoji, prema Petrovim rečima, upravo je odnos koji imaju sa publikom i kaže da će sve dok imaju takav odnos i dalje svirati, te najavio novi album za koji tvrdi da će se publici dopasti i kaže “ako se nama sviđa, sigurno će i publici”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.