Najveći niški festival za mlade slavi 5. rođendan

Izvor: NTV.rs, 06.Jun.2014, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najveći niški festival za mlade slavi 5. rođendan

Petog juna na Svetski dan zaštite životne sredine organizacija Bauk je obeležila pet godina festivala “Bekstvo u prirodu”. Time je i zvanično počeo BAUK MESEC, u okviru koga će se svakog vikenda, u perodu od 5. juna do 5. jula, na različitim lokacijama u gradu odvijati besplatni edukativni programi i radionice za mlade. Finale ovogodišnjeg Bekstva odžaće se 5. jula na Kameničkom visu gde će posetioce dočekati brojni domaći izvođači, inostrane muzičke zvezde i zanimljiv prateći >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << program.
Prvo Bekstvo održano je 5. juna 2010. Zahvaljujući zanimljivom konceptu i konstantnom unapređenju u tehničkom i organizacionom smislu Bekstvo je danas multimedijalni festival koji privlači pažnju javnosti u Srbiji i regionu. Tokom prethodne 4 godine festival je posetilo više od 20.000 ljudi, a uz podršku više od 150 izvođača i preko trideset partnera, Bekstvo je izraslo u ono što danas predstavlja – najveći festival za mlade u Nišu.
- Tokom proteklih 5 godina kroz promociju kulture i zabave na drugačiji, alternativniji način, spajanjem nekih naizgled i nespojivih koncepata namenjenih mladima, ekologije i zabave, sportskih, muzičkih i umetničkih manifestacija sa naglaskom na promociji niskih umetnika, uspeli smo da objedinimo javni, civilni i privatni sektor i da od Bekstva napravimo veliki festival za mlade. Drago nam je da se svake godine oko koncepta Bekstva u prirodu okuplja sve veći broj ljudi koji žele da budu deo naše priče, zato se i trudimo da stalno nadograđujemo festival, otvaramo nove prostore i pružimo Nišlijama i gostima iz regiona odličnu zabavu sa smislom. Trudimo se da festival ostane besplatan - kaže Aleksandra Strahinić, izvršni direktor organizacije BAUK.
 
Počinje Bauk mesec u Nišu:
Upcycle Kamenica – radionica reciklaže, 8. jun, nedelja
Bauk mesec počinje Upcycle radionicom, koja će se održati u prostorijama organizacije Zoo planet u Kamenici. Kao i prethodnih godina povod je Svetski dan zaštite životne sredine a cilj radionice je edukacija mladih za razvijanje mogućnosti mini reciklaže.
 
IT dan, 14. Jun, subota
U okviru dana Univerziteta, u prostorijama Kancelarije za mlade u saradnji sa Elektronskim fakultetom biće održana IT radionica. Učesnici će imati priliku da čuju više o primeni multimedije, da se upoznaju sa 3D animacijom, i da saznaju gde se i kako aplicira za poslove na internetu.
 
SK8 EXIBITION, 28. jun, subota
Za kraj meseca, najavljen je sk8 exhitibion koji će se održati u niškom skejt parku. Takmičenje će se održati u tri kategorije a uz niške skejtere pridružiće nam se i ROPE skejt tim iz Beograda, koji je za tu priliku pripremio nagrade za najbolje vozače.
 
 

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Počinje 5. Festival "Bekstvo u prirodu"

Izvor: JužneVesti.com, 06.Jun.2014

Ovogišnje jubilarno 5. „Bekstvo u prirodu“ održava se od 5. juna do 5. jula nizom programa i radionica na različitim lokacijama u gradu, a završnica Festivala, uz brojne domaće i strane izvođače, biće održana 5. jula na Kameničkom visu.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.