Najbolje od Srbije

Izvor: Glas javnosti, 18.Feb.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolje od Srbije

Finalni turnir košarkaškog Kupa Radivoja Koraća počinje danas u Nišu u dvorani „Čair“, i trajaće do 21. februara. Osam najuspešnijih srpskih klubova boriće se za prvi trofej u sezoni. Branilac titule u nacionalnom Kupu je beogradski Partizan, koji je prošle godine, takođe u Nišu, u finalu bio uspešniji od vršačkog Hemofarma (73:64). U istom naletu „crno-beli“ su do kraja prošle sezone osvojili trofeje regionalne NLB lige i nacionalnog prvenstva.

U odbrani prvog >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << naslova u novoj sezoni imaće, čini se, najteži raspored, s obzirom na to da otvaraju finalni turnir utakmicom protiv Vojvodine, a pobednik tog susreta u polufinalu će se boriti protiv boljeg iz susreta Hemofarm - Borac (Čačak).

Tim iz Vršca Hemofarm, prošle sezone poražen od „crno-belih“ u sva tri finala, sačuvao je „kostur“ tima, pa se može očekivati da će eventualni duel vršačkog i beogradskog kluba biti „finale pre finala“. U drugom delu „kostura“ najveće šanse za plasman u završnicu ima Crvena zvezda, koja je poslednja dva trofeja u bogatoj istoriji osvojila upravo u Kupu - 2003. na turniru u Novom Sadu i 2006. godine u Beogradu.“Crveno-beli“ su na leto „renovirali“ tim, a najveće pojačanje u novoj sezoni za klub sa Malog Kalemegdana predstavlja dolazak iskusnog trenera Svetislava Pešića.

NIš SREćAN ZA „CRNO-BELE“

Niš je prvi grad u istoriji odigravanja nacionalnog kupa kome je (ako se ne računa Zagreb) pripala čast da dva puta uzastopno organizuje finalni turnir. Najviše trofeja u Kupu ima Partizan, koji je osvojio ukupno devet pehara, od kojih su prvi „crno-beli“ prigrabili davne 1979. godine na turniru u Nišu. Najveći grad u južnoj Srbiji bio je „srećan“ našem najtrofejnijem klubu u još dva navrata - 1992. i 2008. godine.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.