Najbolja ostvarenja ruske kinematografije u Nišu

Izvor: RadioCity.rs, 28.Maj.2014, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolja ostvarenja ruske kinematografije u Nišu

PROGRAM REVIJE RUSKIH FILMOVA:
Petak, 30. maj
19:00h
"Beli tigar"
Režija: Karen Šahnazarov
Uloge: Aleksej Vertkov, Vitalij Kišćenka, Valerij Griško
Radnja filma događa se u vreme Velikog Otadžbinskog rata. U samom centru događaja je neprijateljski duel između čudom preživelog ruskog tenkiste i ogromnog tenka – utvare Beli Tigar.

Subota, 31. maj
18:00h
"Nekoliko dana iz života Oblomova"
Režija: Nikita Mihalkov
Uloge: Oleg Tabakov, Jelene Solovjej, Jurij Bogatirjev
Sankt Peterburg, sredinom devetnaestog veka. Razmaženi, sredovečni Oblomov živi u stanu sa svojim starim slugom. Veći deo dana provodi spavajući, sanjajući o detinjstvu na imanju svojih roditelja. Njegov drug iz detinjstva Stolc, sada energični i uspešni biznismen, uvodi Oblomova u krug svojih prijatelja kad god je u gradu. Oblomov život se menja kada ga Stolc upoznaje sa ljupkom i kulturnom Olgom.


Nedelja, 01. jun
18:00h
"Dersu Uzala"
Režija: Akira Kurosava
Uloge: Maksim Munzuk, Jurij Solomin, Mihail Bičkov
Početkom ovog veka ruski putnik V.K. Arsenjev vršio je istraživanje na Dalekom istoku, na Kamčatki i Komandorskim Ostrvima. Izučavajući floru i faunu, običaje i život stanovnika tajge, Arsenjev se sprijateljio sa jednim domorocem – Dersu Uzalom.


Ponedeljak, 02. jun
18:00h
"Moskva suzama ne veruje"
Režija: Vladimir Menjšov
Uloge: Vera Aljentova, Irina Muravjova, Aleksej Batalov
Devetnaestogodišnja Katarina Tihomirova došla je u Moskvu i živi sa drugaricama – Ljudmilom i Antoninom. Na zabavi u profesorskoj kući u kojoj Ljudmila čuva stan, Katarina se upoznaje sa filmskim snimateljem Rodionom. U vreme snimanja u fabrici Rodion slučajno saznaje da devojka uopšte nije profesorska ćerka, već radnica i ostavlja je bez obzira što je trudna.


Utorak, 03. jun
18:00h
"Ogledalo"
Režija: Andrej Tarkovski
Uloge: Margarita terjehova, Oleg Jankovski, Filip Jankovski
Priča o čoveku koji se na samrti seća najvažnijih trenutaka iz sopstvenog života. Ogledalo je nastajalo 10 godina i to je pokušaj Tarkovskog da izađe iz šume svojih korena, svog detinjstva, svoje porodice i sopstvenih porodičnih odnosa.

Sve projekcije biće održane u bioskopu Kupina.

Nastavak na RadioCity.rs...






Povezane vesti

Revija ruskih filmova u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 29.Maj.2014, 10:21

Od petka, 30. maja, do utorka, 3. juna, Nišlije će moći da pogledaju najbolja ruska filmska ostvarenja.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.