Najave o žurkama u Nišu i onlajn, građani pitaju ko  kontroliše okupljanja

Izvor: JužneVesti.com, 26.Feb.2021, 09:38

Najave o žurkama u Nišu i onlajn, građani pitaju ko kontroliše okupljanja

Iz dana u dan broj novozaraženih koronom u Nišu raste, ali i pored toga i zabrane pojedini lokali organizuju takozvane "kovid žurke", što je neke Nišlije naljutilo. Na društvenim mrežama se mogu videti i najave žurki, pa pojedinim građanima nije jasno ko dopušta masovna okupljanja i zašto nadležni ne reaguju. Međutim gradonačelnica Dragana Sotirovski ističe da su kontrole pojačane, te da na osnovu tih najava i deluju nadležne patrole.

Da li će predstojeći vikend >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u Nišu izgledati kao prethodni, kada su se, kako navodi jedan Nišlija održale žurke u pojedinim niškim lokalima, zavisi od odluke Republičkog kriznog štaba koji danas zaseda.

Kako već nekoliko dana sa svih strana pričaju o kažnjavanju i zaustavljanju žurki po Beogradu, a u Nišu se očigledno ništa ne radi po tom pitanju, bejah dodatno iznerviran kada sam počeo da primećujem objave za nove žurke... Ko kontroliše to? Ko dopušta uopšte ovako masovno okupljanje ? – pita Nišlija.

Kaže da razume da je ugostiteljima finansijski teško, ali da to nije razlog da svakog dana u sred epidemije okupljaju veliki broj ljudi zbog, kako kaže, neodložnog provoda. Jedna od najava; foto: čitalac

Naglašavam da je ovo samo nekolicina svih žurki i okupljanja koji se JAVNO organizuju i JAVNO su dostupni, a opet vlasti koje su zadužene očigledno ne primećuju ili ne žele da primete – navodi on.

Kada je reč o kovid žurkama gradonačelnica Sotirovski kaže da Komunalna milicija i komunalna inspekcija iz svih pet gradskih opština, kao i sanitarna republička inspekcija reaguju.

Kada vide najave, onda tačno znamo šta će se i gde dešavati i možemo da delujemo, drugi način ne postoji – ističe Sotirovski.

Drugi problem su žurke u stanovima, pa apeluje da sve komšije prijavljuju buku i organizacije da bi komunalna policija mogla da reaguje.

Jedni način na koji naša Komunalna milicija i sve ove službe koje kontrolišu mogu da reaguju je tek po nečijoj prijavi. Inače, kontrole su pojačane – navodi Sotirovski.

Novinari Južnih vesti su pozvali načelnika Komunalne milicije Milana Đorđevića i poslali mu poruku o tome da li kontrolišu žurke i koliko su napisali kazni tokom vikenda, a prosledili smo i zvaničan mejl i očekujemo odgovor.

Kako danas zaseda Krizni štab po drugi put ove nedelje, Sotirovski smatra da će mere biti pojačane i rigoroznije, pa kaže da će možda biti i skraćenja radnog vremena.

Podsetimo, skoro 70 prijava je od početka godine napisano protiv niških ugostitelja zbog kršenja mera.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Načelnik Babović najavljuje pojačane kontrole u lokalima i tržnim centrima u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 26.Feb.2021

Akcije kakvih je bilo u Beogradu tokom vikenda, zaobišle su Niš, pa tek po pooštravanju epidemioloških mera iz Nišavskog upravnog okruga najavljuju pojačane kontrole ugostiteljskih objekata, tržnih centara, kao i trgovina. Iako su novinari Južnih vesti, najpre, pitali načelnika Petra Babovića...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.