Nagrađen glumac Nemanja Nikolovski

Izvor: RadioCity.rs, 25.Nov.2020, 20:52

Nagrađen glumac Nemanja Nikolovski

Predstava prikazuje život gospođe Roze, bivše prostitutke koja je otvorila prihvatilište za decu prostitutki, ali je zbog njene bolesti mnoga deca napuštaju i odlaze u nove domove, dok sa njom ostaje Momo, sin prostitutke i duševnog bolesnika.
Bilo je jako izazovno glumiti dete od deset godina i ponovo se vratiti u detinjstvo i kroz tekst razmišljati i posmatrati okolinu kao dete - okolinu koja je sve, osim pogodna za normalno odrastanje jednog mališana: siromaštvo, >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << prostitucija, rasizam... Nadam se da će se situacija uskoro smiriti i da ćemo moći da se vratimo u naše pozorište nakon skoro godinu dana - da ponovo oživimo ove likove! - kaže Nemanja Nikolovski (Moma)
Premijerno je izvedena na sceni Akademskog pozorišta 22. oktobra 2019. Komad je rađen je po motivima romana „Život je pred tobom“ Romena Garija, a u režiji Dušana Matejića. Uloge tumače Jovana Đorđević, Nemanja Nikolovski, Milan Stamenković, Igor Ivanovski, Nemanja Dimitrijević, Milica Kostadinović, Anastasija Rančić, Petar Ščepihin i Nevena Petković.
Mi smo premijeru predstaveMiris života unazad" imali novembra 2019. godine i predstava je, uprkos malom broju igranja, pokupila simpatije publike, ali mi joj se kao glumci nismo dovoljno izradovali zbog pandemije koja je proglašena samo par meseci nakon premijere. Zbog toga mi je jako drago da vidim da predstava, uprkos aktuelnoj situaciji, i dalje živi - makar u online formatu, kaže Nikolovski.
Pored ovog značajnog priznanja predstava je osvojila nagrade za najbolju scenografiju i kostime, kao i drugu nagradu za najbolju predstavu u celini.

Međunarodni festival pozorišta za decu i mlade „Lektirići ex yu fest“ već osam godina unazad, organzuje Narodna biblioteka „Rade Drainac“, uz sufinansiranje Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Grada Prokuplja.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.