Nagrada za najbolji kostim niškom Pozorištu lutaka na festivalu u Sarajevu

Izvor: JužneVesti.com, 08.Maj.2023, 11:23

Nagrada za najbolji kostim niškom Pozorištu lutaka na festivalu u Sarajevu

Na 9. Festivalu dečije umetnosti u Sarajevu, Dušan Stanković i Dragana Đurić iz niškog Pozorišta lutaka osvojili su nagradu “Aidin maslačak” za najbolju kostimografiju, za predstavu Čarobnjak iz Oza.

U konkurenciji 12 teatra iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Crne Gore, stručni žiri koji su činili koreografkinja Belma Čečo Bakrač, dramski pisac i reditelj Enver Puška i književnica i pozorišna kritičarka Indira Kukuč-Sorguč, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << proglasili su kostime niškog Pozorišta lutaka najboljim.

Čestitamo nagrađenim kolegama Dušanu i Dragani, direktorki Milici Radulović, reditelju Nebojši Gromiliću i ostalim članovima autorskog tima, članovima ansambla koji su nastupali na festivalu, Dunji Petković, Srđanu Miljkoviću, Tomi Bibiću, Davorinu Diniću, Jeleni Đorđević, Dejanu Gociću, Aleksandri Pavlović, Mariji Cvetković i Teodori Stojković i članovima tehničkog tima - saopštili su iz niškog Pozorišta lutaka.

Predstava Čarobnjak iz Oza je premijerno izvedena 2022. godine, a ovo je bilo njeno prvo festivalsko izvođenje. Ovo nije prva nagrada za niško Pozorište lutaka na Festivalu u Sarajevu, prošle godine za predstavu Trnova ružica osvojili su Gran-pri za najbolju predstavu, kao i nagrade za najbolju scenografiju i kreaciju lutaka i kostimografiju.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

 Nagrada “Aidin maslačak” za kostimografiju u predstavi “Čarobnjak iz Oza”

Izvor: JUGpress.com, 09.Maj.2023, 09:09

NIŠ..Na Devetom festivalu Dečije umetnosti u Sarajevu stručni žiri dodelio je Dušanu Stankoviću i Dragani Đurić nagradu „Aidin maslačak“ za najbolju kostimografiju za predstavu „Čarobnjak iz Oza“, niškog Pozorišta lutaka, saopšteno je iz ove ustanove...                                       ...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.