Nagrada niškim arhitektama na izložbi u Beogradu

Izvor: JužneVesti.com, 28.Jun.2022, 16:03

Nagrada niškim arhitektama na izložbi u Beogradu

Niške arhitekte Saša Buđevac i Mirko Stanimirović nagrađeni su na izložbi “Na liniji arhitekture: crteži i skice u arhitekturi”, koja je održana u Beogradu, za učešće na toj i svim prethodnim izložbama.

Izložba je održana u subotu, 25. juna, u okviru Balkanskog arhitektonskog bijanala u Galeriji “Lag”. Nagrada nosi naziv “Mića Rajović”, po pokojnom profesoru Arhitektonskog fakulteta, koji je predavao crtanje.

Buđevac kaže da je crtež zapostavljen; >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << foto: Privatna arhivaBuđevac kaže da je taj događaj prilika da se struka podseti poznatih i priznatih crtača, kao i da se javnosti otkrije nezapažen kreativni svet arhitekture.

Crtež je jedna zapostavljena, pod znakom navoda, stvar iz analognog vremena. Mladi arhitekti skoro uopšte ne crtaju jer je sve podređeno digitalnoj tehnologiji, radi se na računaru. Postoji jedna struja koja neguje klasičan arhitektonski crtež slobodnom rukom i izložba se bavi upravo tom vrstom crteža - objašnjava Buđevac.

Osim njega, nagrađen je i Mirko Stanimirović, koji radi na niškom Građevinsko-arhitektonskom fakultetu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.