Na prvom humanitarnom bazaru prikupljeno preko 240.000

Izvor: RadioCity.rs, 23.Sep.2020, 19:16

Na prvom humanitarnom bazaru prikupljeno preko 240.000

Veliki broj rukotvoraca i preduzenika okupilo se na jednom mestu. Preduzetnici su donirali vaučere za proizvode i usluge koje se na bazaru mogu kupiti promotivnim cenama, od frizerskih i kozmetičkih usluga do škola jezika,a rukotvorci su izložili dela, kaže Maja Sević jedna od organizatorki ove akcije. Dodaje da im je cilj da akcija zaživi, a u planu je održavanje humanitarnih bazara jednom mesečno.
Širom Srbije su organizovani humanitarni bazari, međutim u Nišu nije bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << nijednog priča Jasmina Blagojević jedna od organizatorki, tako se rodila ideja. Danas je Minjioj mami rođendan i ja bih želela da danas prepunimo kutije i ispunimo joj najveću želju, ističe naša sagovornica.
Uvek se rado odazovemo humanitarnim akcijama kaže Dušanka Kitanović iz kabineta predsednika opštine Medijana jer želimo da svakom detetu damo podršku i šansu da živi. Pozvala je sve humane  ljude da posete bazar. Na pitanje novinarke da li su upoznati sa peticijom Marine Adamović i zahtevom za postavljenjem humanitarnih kutija u svojim objektima, Kitanovićeva kaže da opština Medijana nije upoznata sa tim, ali da će se svakako odazvati ovoj inicijativi s toga je javno pozvala nišku dobrotvorku da dođe u opštinu i podnese zahtev.
Na bazaru su mogle da se kupe razne rukotvorine: ogrlice, narukvice, minđuše, privesci, slike, heklane stvari, bukmarkeri, ukrasne sveće, torbice, magneti. Jedan od štandova bio je ispunjen plišanim igračkama.To su moje igračke, ali sam ih se odrekao kako bih pomogao deci kojima je novac potreban za lečenje, kaže dečak koji je zajedno sa mamom prodavao svoje igračke.
Najmlađi su imali prilike da se druže sa junakinjama poznatih bajki: Pepljugom i Snežanom, koje su devojčicama, baš poput pravih princeza, otkrile tajnu šminkanja. Okupili smo se danas da uveličano našu malu skupinu. Cilj nam je da kao animatori ulepšamo ovaj dan, da deci oslikamo lica i učinimo bazar zanimljivim i njima, kaže Tamara Sević iz Drim lend animacije dece.
Vaučeri koji nisu prodati na bazaru biće dostupni preko društevnih mreža grupe, a sav prihod ide u humanitarne svrhe. Nišlije su još jednom pokazale humanost na delu, sakupljeno je  242.200 dinara.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.