Na novom albumu Konstantina - Ajde, Jano, Ruse kose, Magla padnala, Igrale se delije

Izvor: JužneVesti.com, 05.Apr.2023, 21:04

Na novom albumu "Konstantina" - "Ajde, Jano", "Ruse kose", "Magla padnala", "Igrale se delije"

Voklana grupa Konstantin iz Niša snimila je svoj drugi album pod nazivom Nasleđe za nacionalnu izdavačku kuću PGP-RTS. Promociju novog albuma sa 10 pesama baziranim na etno motivima, imaće u četvrtak, 6. aprila u Oficirskom domu.

Devet pesama i jedna bonus numera; foto: Voklana grupa "Konstantin" Novi album je, kako kaže član vokalne grupe Konstantin Bojan Stanković, sublimacija 15 godina rada. Sa željom da sačuvaju pesme iz prošlosti snimili su >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << album Nasleđe sa devet pesama i jednom bonus numerom.

Ta bonus pesma je Prva rukovet koju smo mi izvodili na Mokranjčevim danima i koja je neka naša lična karta. Izdvojio bih pesme Darina mera, koju je pisala profesorka Dragana Veličković, Sta zna želja šta je nemoguće čiji je tekst pisala Nišlijka Violeta Jović. Na albumu su i Niška banja, Kolo, Vrtikolo, Nema više starog Niša, uglavnom su to pesme iz ovog kraja - kaže Stanković.

Na albumu su i pesme iz šire Srbije poput Ajde Jano, Ruse kose, splet srpskih pesama - Magla padnala, Lepe li su nano, Moj golube, Igrale se delije.

Sve su to pesme koje mi pevamo od kada trajemo i želimo da svojim izvođenjem ovih pesama ostavimo ljudima trag i nasleđe - ističe Stanković

Na pesmama je radilo nekoliko kompozitora, aranžera i tekstopisaca, među kojima su i sami članovi grupe. Na albumu su gostovali Bilja Krstić, frulaš Dejan Anđelković iz subotičke etno gupe Iskon, sirijka Hilda Herkes koja je već nastupala sa Konstantinom i oni su zajedno sa članovima vokalne grupe otpevali nekoliko pesama.

Povodom izlaska drugog albuma, Konstantin će u saradnji sa Niškim kulturnim centrom održati promociju u četvrtak, 6. aprila u 18 sati u Oficirskom domu, a članovi grupe planiraju da na jesen obraduju Nišlije velikim koncertom.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.